Op de plek van het voormalig FC Groningen-stadion in de Oosterparkwijk zijn 72 nieuwe sociale huurwoningen van woningcorporatie Nijestee gebouwd. Om dat te vieren werden maandag in de entreehal de portretten van vier oud FC Groningen-spelers onthuld.
Op de portretten zijn Tonny van Leeuwen, Piet Fransen, Martin Koeman en Arjen Robben afgebeeld. In de entreehal van het appartementencomplex aan de Zaagmuldersweg wordt verwezen naar de historie van de plek. Aan de zijkant van het gebouw is het oude stadion ingemetseld.
Met de bouw van deze appartementen wil Nijestee de wachttijd van sociale huurwoningen in Groningen verkorten. De woningen zijn aardbevingsbestendig en energiezuinig gebouwd en bieden ruimte aan één- en tweepersoonshuishoudens.
Tot en met zondag is het buiten niet bepaald lekker vertoeven in Groningen. Waterkoud en…
Een oproep om het Aurora Festival alsnog jaarlijks van een subsidiebedrag van 50.000 euro te…
De laatste jaren voor DOT aan de Vrydemalaan hebben geslagen. Uiterlijk in 2027 verdwijnt het…
De vier eersteklassers uit Groningen bereikten deze week zonder problemen de derde ronde van de…
Zaterdag werd Sinterklaas al begroet in het centrum van Groningen en in Hoogkerk. Maar de…
Vaste marktkramen in de binnenstad mogen 's nachts niet blijven staan. Een motie van het…
Bekijk reacties
Had iets van het historie-rijke stadion in het plan verwerkt moeten worden. Bijvoorbeeld een lichtmast en sta-gedeelte van een tribune achter één van de twee goals. Maar dat vonden die middelmatige en van de Stadjers losgezongen griezels op de Grote Markt en in Cafe de Wolthorn waarschijnlijk van kleinburgerlijke sentimentalisme getuigen.
#Draintheswamp
Tegen oikofobie (haten van eigen Westerse cultuur en identiteit), en dus ook tegen sloop van de onze fysieke geschiedenis? Stem Forum voor Democratie!
Het appartementencomplex heet 'De Zaag' , het had evengoed 'De Zeug' kunnen heten. Het woonoppervlak is vergelijkbaar met de ruimte van een varken in een megastal. Het zijn geen woningen, het zijn 'ophokjes'.
Gipswandjes anno 2017, me dunkt! En gemeenschappelijke fietsenrekken in de Oosterpark i.p.v. bergingen is vragen om (toekomstige) problemen. Met de bouw van deze woningen wil de woonstichting volgens mij gewoon geld verdienen, getuige ook de servicekosten van €18,85 per maand. Op 72 woningen komt dat neer op €16.286,40 per jaar.
Hoe nobel is het dat er nieuwbouwwoningen worden gebouwd, die niet kunnen instorten als gevolg van aardbevingen? Energiezuinig ja, daar krijgt de woningstichting subsidie voor. Door de vloerverwarming hoeven ze geen radiatoren te plaatsen en dat scheelt weer ruimte, lees extra hokje, ergo extra inkomsten. Ik kon er met moeite een éénpersoonshuishouden van maken.
Binnen de grenzen van een gebrekkige Woningwet wordt werkelijk overal op beknibbeld.
Flauwekul! dat is/was hun werk?. Ik beteken ook heel veel voor mijn werk.