Categorieën: Nieuws

Demonstratie Groningen Tolerant tegen Pegida Nederland

Het Comité Groningen Tolerant heeft op zondag 9 april in Groningen een manifestatie aangekondigd. Dit vanwege de demonstratie van Pegida Nederland, op dezelfde dag ook in Groningen.

Pegida is bang dat de Islam een te grote invloed krijgt in Nederland en wil de grenzen sluiten voor asielzoekers en illegale vluchtelingen direct uitzetten.

Groningen Tolerant denkt er heel anders over: “Volgens ons is er in een tolerante en vrije wereld geen plaats voor islamofobie en vreemdelingenhaat. Vluchtelingen mogen onderdak en veiligheid zoeken in andere landen”.

Groningen Tolerant heeft diverse organisaties om steun gevraagd. Het comité weet de precieze invulling van de actie nog niet. Naast een manifestatie met sprekers volgt er waarschijnlijk ook een demonstratie door de stad.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Overstemmen en marginaliseren die Pegidapeeërs. Groningen is een voorbeeldstad van hoe het ook kan. We hebben hier geen neonazistisch tuig nodig om hun haat te verspreiden.

  • Schijnbaar is een gedeelte van de bevolking nog steeds ziende blind en horende doof.
    Enige islam kennis ontbreekt bij dit gedeelte van de bevolking.

    • 6% van de Nederlandse bevolking is moslim. De overgrote meerderheid daarvan is ingeburgerd, heeft een Nederlands paspoort, kan zijn andere nationaliteit niet eens opzeggen, is vredelievend en veroorzaakt geen overlast. Al die aandacht voor de slechte kanten van de islam (die zijn er, net zoals sommige christenen niet helemaal in orde zijn) betreft een paar honderd, nou o.k. paar duizend, mensen. En dat is dan een "tsunami"? En omdat ik dat niet zie ben ik onwetend, ofwel dom? Dacht het niet. Ik kijk alleen naar de feiten.

    • Eens

      Islamofobie is een bijzonder slecht gekozen woord.

      Of was het niet die hut in Selwerd die een haatprediker uit de Golf uitnodigdedie genocide op Christenen en Sjiieten wenste?

      • Mijn eens was uiteraard niet voor Kabe bestemd.

        Volgens mij wordt het aantal Salafisten in Nederland op meerdere tienduizenden geschat.

        Willen voor andere volken van het boek (Joden en Christenen) onderwerping als dhimmi, en voor andere gelovigen, niet-gelovigen, ex-moslims, en door Salafisten intens gehate Sjiieten de dood.

        Overigens: vanwege de Alevieten alleen al, zou ik nooit met een Pegida-mars meelopen. Had ik daar al het lef voor. Als Christen zeg ik dat Alevieten alles verlangen wat de G*d waarin geloof ook verlangt; naastenliefde, vrede, harmonie, rechtvaardigheid.

      • Omdat mijn "eens" voor de reactie Wil bestemd was, en qua inhoud juist haaks op jouw reactie stond.

  • Wat tolerant! :o)

    Vrijheid van demonstratie, maar alleen als je mening welgevallig is...

    • Demonstreren voor tolerantie is natuurlijk uit den boze. Rare mensen die voor de vrijheid van meningsuiting zeggen te zijn en dan denken dat de vrijheid van meningsuiting betekent dat als jij een mening hebt dat niemand er kritiek op mag hebben.

    • Denk je dat deze demonstratie vóór tolerantie is, of tégen Pegida? Ik denk het tweede. De demonstratie was er namelijk niet geweest als Pegida niet had gedemonstreerd. Daarom moet ik wel een beetje lachen om de naam van het comité. Niet bepaald "ik verafschuw uw mening maar zal tot de dood strijden voor uw recht hem te uiten"...

      Maar goed, voor de rest zal 't allemaal wel. Het draait gewoon weer uit op twee pleinen met mensen die hun meningen rondschreeuwen, elkaar op de schouder slaan en meewarig naar het andere plein blikken, compleet doof voor de argumenten van die andere partij. Dit geldt voor beide zijden; ook voor de tegendemonstranten! Die doen namelijk net zo hard mee aan wat zij zeggen te verafschuwen: het in hokjes stoppen van mensen die een bepaalde overtuiging aanhangen.

      • Je hebt het niet begrepen hè Kars. iedereen mag protesteren. Dat betekent dat je ook mag protesteren tegen anderen die protesteren over iets waar je het niet mee eens bent. Dat is geen onderdrukking, dat is gewoon een tegengeluid. Als je naar buiten treedt moet je niet gaan janken als een Geert dat je weerwoord krijgt.

      • Ik zeg toch ook niets over mogen of niet? Ik moet alleen wat lachen om die geweldige naamkeuze. Groningen Tolerant :o)

  • Het Comité Groningen Tolerant, want moslims zijn toch zo tolerant tegenover Joden, Homo's, vrouwen, christenen, atheïsten en iedereen die niet-moslim is :-D

    • Joden zijn ook zo tolerant tegen Palestijnen. Godsdienstvrijheid betekent dat alle godsdiensten naast elkaar mogen bestaan, dus ook de Islam. Geen enkele godsdienst heeft het recht andersdenkenden hun godsdienst op te leggen. Dat is inclusief atheïsten die godsdienst willen verbieden. Elementen uit de Islam die in strijd zijn met grondrechten mogen niet. Dat geldt voor iedere godsdienst, maar dat betekent ook dat moslims de zelfde grondrechten genieten als alle andere godsdiensten.

      • Quote:

        Dat geldt voor iedere godsdienst, maar dat betekent ook dat moslims de zelfde grondrechten genieten als alle andere godsdiensten.

        Maar dan wel in de omgeving waar deze godsdienst haar ontstaan kent en beslist niet in de BV Nederland, of nog ruimer genomen het huidige Europa.

      • Christendom. Islam en Jodendom zijn allemaal in het midden-oosten ontstaan. Jij bent vast een aanbidder van Wodan en Donar :p. Dat past zo lekker bij onze omgeving.

    • Bart

      Moet je eens met die illegale Algerijnen en Marokkanen over negroïde mensen praten. Daar zijn witte racisten nog lieverdje bij vergeleken.

      Moeten zij daarom nu wel of niet Groningen uit? (En Nederland als de wet gewoon gehandhaafd wordt?)

      • Dit vind ik nog wel het slechtste antwoord op intolerantie. Kwaad met kwaad vergoelijken. En dat zie ik in jouw betogen telkens weer terug komen, VSH.

        Dat Pegida volk, ik durf het in dit geval gewoon hardop te zeggen, wat een dom volk man. Als je iets aan de kaak wilt stellen en dat mag, ga dan niet aan de achterkant staan te schreeuwen, wanneer het kwaad al geschied is. Da's de simpele oplossing, die niet werkt. Want je doet net zo aan vooroordeel bevestigen, als de groep waar zo tegenaan geschopt wordt en geeft dus mensen een reden voor bepaald gedrag. Werkt niet erg preventief, eerder het tegendeel. Wellicht gaat er van eerst kijken waar de problemen vandaan komen, in plaats van een bevolkingsgroep uitsluiten een meer preventieve werking uit. Maar ik kan me niet aan de aandacht onttrekken dat het er bij Pegida volk helaas niet in zit om er op een dergelijke wijze naar te kijken. die schreeuwen dan dat je thee drinkt met de moslims, dat scoort goed onder het schreeuwvolk. Zeldzaam dom volk. Misschien, mag je niet zeggen, ligt een deel van de problemen wel bij ons zelf, door bevolkingsgroepen als tweederangs te zien, vanaf geboorte af aan. Het idee al, dat het ook nog wel 's deels aan ons zelf kan liggen man... Ik ben ook niet zo'n fan om een complete groep te slachtofferen, omdat er een deel van die groep het niet zo goed doet in onze ogen. Maar Pegida volk zijn ook groot Islam kenners, na twee hits op Google, toch?

      • Jeroen.

        Vergoeilijk niks. Vindt het alleen mal dat voor sommigen racisme louter een witmans gebeuren is. Velen anti-racisten zijn zelf racisten.

        Twee voorbeelden.

        In Afrika heb je haast overal de situatie dat het ene volk het andere overheerst. Bovenvolken en ondervolken. In Zuid-Afrika is bijvoorbeeld ook een strijd tussen Zulu's en andere zwarte volken gaande. Is nooit ophef over. Maar als een volk met weinig pigment in de 17e eeuw een vrij leeg Zuid-Afrika aantreft, en het bovenvolk wordt, is het bijna de grootste misdaad waarvan de kosmos getuige is geweest.

        Slavernij. Het Arabische aandeel in de mensonterende slavenhandel van Zwarte slaven is veel omvangrijker en langduriger dan die van de Europeanen. Daarmee praat ik die van de laatste helemaal niet goed. Maar vind het vreemd dat bij het woord Slavernij mensen vrijwel gelijk aan die van Spanjaarden, Engelsen en Nederlanders (Hollanders en Zeeuwen) denken. Terwijl dat - hoe slecht ook - niet zo groot is vergeleken met dat van de Arabieren. Die doen (ja, nog steeds) het meer dan duizend jaar. En op basis van racistische geschriften (waarin ook de bleekscheet een tweederangs mens is).

        Deel van de problemen bij ons? Wellicht voor een klein deel. Wat ik van immigranten (immigranten-achtergrond) hoor is dat ze tot een paar jaar terug nooit gediscrimineerd voelde. Sterker, zich juist heel welkom voelden, en niet in de laatste plaats bij de Nederlandse vrouwen.
        Het hebben over de schuld van de autochtonen, leidt af van het veel belangrijker gegeven dat in bepaalde eer-culturen de schuld altijd buiten zichzelf gezocht wordt. Waarbij oorzaak en gevolg achteloos door elkaar worden gehaald. Eerst had je Marokkaans straatterreur (bijvoorbeeld sluiten van een zwembad in Amsterdam) en toen pas de opkomst van rechtse mannen als Fortuyn en Wilders (als we die twee zetels voor Janmaat even buiten beschouwing laten).

        Voorbeelden van hoe met name Arabieren altijd de schuld buiten zichzelf leggen.

        Sommigen zeggen dat Al Qaeda en ISIS een gevolg is van marginalisering van Soennieten door Sjiieten. Aantoonbare kul. De Soennitische minderheid in Irak heeft ten tijde van Saddam Hoessein de Sjiitische meerderheid hard onderdrukt. Toen Hoessein gevallen was, hebben veel Soennitische militairen in debaathificatie hun baan verloren (onder corruptw Maliki), maar dat is natuurlijk nooit misdadig genoeg om een ongekende terreur op de Sjiitische los te laten. In het begin met autobommen (Bagdad) en nu met ISIS. Helemaal nu niet omdat bijvoorbeeld het huidige Iraakse parlement voor de helft uit Soennieten bestaat.
        Marginalisering-verhaal is gore flauwe kul. Het is gewoon vanuit Saoedi-Arabië opgestookte onverdraagzaamheid van Salafisten/Moslimbroeders.

        Mohammed Benzakour verbleef drie maanden in het Rifgebergte. Elke dag was het daar ruzie/knokken. En daar was géén Wilders om de schuld te geven.

        Sommige Marokkaanse werkgevers nemen liever een "Hollandse" werknemer dan Marokkaanse omdatde de laatsten steeds je autoriteit wil bevechten. Hypermasculine types, die hun onnozele constante dominantie-strijd als manlijk zien. Berbers noemen zichzelf ook Amazigh (of iets dergelijks). Betekent "Vrije man". Eentje die geen baas boven zich duldt. En dan verbaast zijn dat een werknemer liever voor een kaaskop of iemand met Chinese achtergrond uitnodigt voor een gesprek.

        Werd de overgrote Soennitische meerderheid in Pakistan na de onafhankelijk van India vanaf geboorte als tweederangs behandeld door Sjiitische, Christelijke of Achmedinidad (sekte)? Toch zijn deze groepen (en vooral de laatste) met enige regelmaat aan de beurt.

        Armoede en discriminatie als oorzaken van terrorisme aanwijzen, is gevolg van een projectie van materialistische en lui van geest zijnde onnozelaars. Gezeik met jihadistisch terreur ligt hem hoofdzakelijk in het Wahhabistische kankergezwel. Hopelijk slaan Poetin en Trump handen ineen, en maken ze Ryaad duidelijk dat het ophoudt met tereur te verspreiden, of dat er anders een kilometers hoge paddestoel van vuur vlak boven Ryaad te zien zal zijn.

        Het hele probleem met die hypermasculine, prehistorische eer-culturen is dat zaken als zelfreflectie, hand in eigen boezem steken, (bjj Riffijnen ook zelfbeheersing) als zwaktes worden gezien.

        Te dom voor woorden natuurlijk. Alle harde krijgers (Van Spartanen tot Samoerei) zagen zelfbeheersing juist als manlijke deugd. Emoties (ook boosheid) als vrouwelijke en zwak.

        Als ik zou emmigreren neem ik voorbeeld aan een kameraad van mij. Zijn wieg stond in China. Kwamen naar Europa in het volle besef dat ze een streepje achter zouden gaan staan. Alleen al vanwege de taal.
        Daarom na basisschooltijd met andere Chinese kinderen drie uur extra Nederlandse les (!). Met verplichting om vies Nederlandse goedjes als drop te eten. Eten neemt uiteraard een (wat mij betreft) overdreven grote rol in de Chinese cultuur.
        En op de middelbare school, na huiswerk meewerken in het restaurant. En daarna hard studeren.
        Afgezien van grappen over sambal en wokken, worden hij en zijn familie niet van kinds af aan gediscrimineerd.

        Maar wat een verschil met bijvoorbeeld mensen met Marokkaanse achtergrond.. Klagen, zeiken, slachtoffer-rol aannemen, aangeboren verongelijkt zijn, hoop straatoverlast veroorzaken,, gouden medailles voor criminele statistieken winnen. En grote verhalen houden over dat"onze ouders hebben Nederland opgebouwd" (kolder) en dat Marokkanen hebben Nederland van Duitsland bevrijdt (hilarisch).

      • Nu doe je weer precies wat Jeroen zegt wat je doet. Alleen je hebt er nog al veel veel woorden voor nodig om te zeggen "Ja maar hunnie doen het ook!" Je moeder heeft nogalwat steken laten vallen in de opvoeding, of het is gewoon niet blijven hangen.

  • Als we ongelimiteerd tolerant zijn, zelfs jegens hen die zelf intolerant zijn, als we niet bereid zijn een tolerante samenleving te verdedigen tegen de aanvallen van de intolerante medemens, dan zal de tolerante mens te gronde gaan, en met hem de tolerantie."

    Dat is de tolerantieparadox. Niet van mij, maar van Karl Popper

  • Brrrr moet er toch echt niet aan denken dat Groen (s)link(s) een stem in deze nieuw te vormen regering gaat krijgen. Als deze allemaal hetzelfde gedachten goed als Marcus hanteren, maak ik mij nu al zorgen over de Poort van Europa welke dan wagenwijd geopend zal gaan worden.

      • Gewoon net als jullie bij Groen (s)Links(s) doen en waar het haar bestaansrecht aan ontleend, blijven ontkennen, negeren en blijven roepen dat iets niet bestaat, dan wordt het vanzelf een Groen (s)Link(s) waarheid.

      • Onzin, dat zijn jouw vooroordelen. Mensen willen wat doen aan moslims omdat er criminele en fundamentalistische Moslims zijn moeten de moskeeën dicht want dat zijn de haattempels. Grondwettelijke rechten worden de deur uitgesmeten omdat we moslims haten in plaats van dat we criminaliteit haten en godsdienstige intolerantie haten. Het verschil zien we niet. Willen we niet zien. DAT is wegkijken. Niet als ik vraag om nuance. Dat is geen wegkijken. JIJ demoniseert moslims, wat erger is dan het demoniseren van hufterpolitici als Wilders, dat is namelijk gewoon een duivel, terwijl het overgrote deel van de moslims gewoon een brave burger is.

  • Makkelijk praten in de witste stad van Nederland. Men heeft er gewoon genoeg van dat bij elke nieuwe moskee die er door de strot wordt gedrukt weer allerlei duistere zaken naar boven komen; gefinancierd door terroristen, bijna allemaal onder leiding van de lange arm van Ankarra, vriendjespolitiek en gratis grond om haattempels te bouwen, haatpredikers die niet tegen kunnen worden gehouden door een EU verdrag met Turkije. En dan vindt men het vreemd dat er steeds meer weerstand komt. Nu is het bij zondag met Lubach aan de orde geweest, terwijl hetzelfde al jaren op bijvoorbeeld Geenstijl te lezen was hoe de situatie is. Geenstijl is ook het enige medium dat die haatpredikers weet te vinden, het meldt, waarna men soms pas tot aktie overgaat.

    Als je te tolerant bent en dat maar blijft afschuiven en negeren, barst vanzelf de bom. Niet vreemd als er terroristen zoals in London zijn, opgestookt door haat predikers waar elke moslim dan weer op word aangekeken. Net zoals een moskee in een park.... pleur dat ding op een industrieterrein, ze laten daar toch ook geen kantoor neerzetten. En dan draait de boel weer op subsidies doordat er een infocentrum inzit. Sorry, maar van mij mag dat ding dan platgebrand worden. Dat is de enige manier om het te stoppen als de overheid weg blijft kijken. Kijk naar die westermoskee, daar hebben ze nu spijt van, maar het is al te laat. Zolang er in het grootste deel van die moskeen problemen zijn, worden ze nooit geaccpeteerd. En dat is dan toch vooral te wijten aan de problemen die die moskeen zelf veroorzaken.

  • Wat zijn jullie ontzettend naïef! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat meer dan 20% van Europese islamieten geweld goedkeurt om sharia te verspreiden. WAKE UP PEOPLE!!!!!

  • Het gevaarlijke van groen links is dat er een idioot in een blauwe jurk als voorbeeld dient.
    Zeggen jullie.... pardon ?
    Klik dan onderstaande linkje maar eens aan
    Het zijn allemaal blinde kippen en Europa zal door het zwaard van de islam worden weggevaagd.
    En niemand die het ziet ..wil zien ..kan zien ..
    Verblinde kippen ..
    En ik ben dan DE islamofoob...zoals jullie mensen beschrijven ..die de groene linksen net zo gevaarlijk inschatten als IS.
    Belachelijk ?? Tuurlijk ..ik heet dan ook Volkert...Volkert van de Graaf

    http://mijnoverdenkingen.blogspot.nl/2017/03/yes-yes-yes-jesse-heeft-gewonnen-en.html
    Slaap lekker dombo's en geniet van het leven ..want het duurt maar even ..

      • Rene.

        Je schrijstijl is er trouwens flink op vooruitgegaan! Mijn complimenten. (In het verleden was het allemaal wat slordiger geformuleerd, iets waar ik me nog steeds wel schuldig aan maak).

    • Rene.

      Weggevaagd? Hahaha. Geen paniek man.

      Jij hebt een toch een flinke hond (of twee Rottweilers?). Als jij je ook nog aanmeldt bij de schietclub dan en ben je prima in staat om je huis en haard te beschermen.

      Denk dat de weerbaarheid van de verzamelde Germaanse en Slavische volken (reken maar dat de Polen ons te hulp komen schieten) nogal onderschat wordt.
      In eerste instantie zal het flink schrikken zijn (eerste half jaar), maar vervolgens pakken we ons zelf op, en maken we de fascisten die ons dachten te onderdrukken een kop kleiner. Ken ex-mariniers die er haast zin in hebben. Echt waar.

      Van Latijnse volken is weinig te verwachten. Afgezien van een enkele dappere Spanjool of Portugees, staan die vooral op de beentjes te trillen. Heeft recente geschiedenis uitgewezen. Fransen en Italianen zijn slappe en bange figuren.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

7 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden