FC Groningen pakt punt van Ajax

FC Groningen heeft zondagmiddag in eigen huis een punt overgehouden aan het duel tegen de nummer twee Ajax: 1-1. FC Groningen blijft daardoor elfde staan in de eredivisie.

FC Groningen bood Ajax voor de pauze goed partij. Toch waren de beste kansen voor Ajax. Bertrand Traoré schoot net naast en stuitte op Sergio Padt. Amin Younes raakte namens de Amsterdammers de paal.

Elf minuten na rust kwam FC Groningen voor. Bryan Linssen maakte het Ajax doelman André Onana bij het uitverdedigen lastig en tekende de 1-0 aan. Linssen zou daarbij een overtreding hebben gemaakt, maar dat ontging scheidsrechter Nijhuis. Samir Memisevic was daarna gevaarlijk voor Groningen, maar vond Onana op zijn weg.

Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker en die viel na 82 minuten via Davy Klaassen. Na 87 minuten kreeg Memisevic nog rood na een harde overtreding op Daley Sinkgraven. Het tiental Groningers wist in het restant, met vijf minuten blessuretijd, het punt toch over de streep te trekken.