Categorieën: Nieuws

Onderhoud in de stad blijft redelijk op peil

Het onderhoud in de stad is iets achteruit gegaan. Toch blijft het onderhoud boven de gestelde norm van 90 procent.
Jaarlijks bekijken 120 Stadjers in hun buurt hoe het staat met het onderhoud van groen, straatmeubilair, oevers, speeltoestellen, wegen en straat- en verkeersverlichting. Ook kijken zij of het schoon is in de wijk. In 94 procent van de gevallen bleek het in orde te zijn.

Vanwege de bezuinigingen werkt de gemeente al enige tijd met een flexibel inzetbaar team om vuil en onkruid aan te pakken.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • en het word in 2020 nog ERGER! dan moeten we per kilo gaan betalen! dus dan kan je je hart gaan vast houden hoe veel er op straat en in de parken te recht gaan komen! en zo lang men deze onzin door gaat doen word het alleen maar erger, maak het weer als een aan tal jaren geleden 12 keer per maand grofvuil en elke week het afval van huis halen dan is er veel minder zwerf afval en de gemeente verdiend ook aan het afval ! waar is dat geld dan???

  • Beste Jan, jij schrijft 12 x per maand, moet denk ik zijn 12x per jaar.Werk al 41 jaar bij de reininging,.Kan je vertellen dat toen het 12x per jaar gratis grofvuil halen was het ook vaak een troep was door de struiners.Maar eenmaal weer schoon bleef het nagenoeg ook schoon.Nu is het elke dag een bende bij de ondergrondse containers en parken en zelfs gewoon op de stoep, .Bekeuren kan alleen op heterdaad.Nu is er weer wat veranderd, de binnenstad is A geworden wat inhoud dat het daar brandschoon moet zijn, de buitenwijken waren B word nu C, met andere woorden , nog minder onderhoud wat vuil en groen betreft. Terwijl wij net zoveel belastingen betalen .Er word grof geld verdiend met afval maar dat mag men niet weten. Ons plezier in ons werk word ons steeds meer afgepakt, met steeds minder mensen meer werk doen , en op kantoor en stadhuis achter hun bureautje weten ze hoe het moet in de praktijk weten ze geen donder.Maar ons worden elke dag nw regels opgelegd waardoor het plezier ontnomen word in de hoop dat je ontslag neemt. Die oranje apepakjes waar wij in lopen kan ik mij voorstellen dat dat moet ivb met onze eigen veiligheid, maar dat men nu ook al wil beslissen welke vest ik er onder aan heb gaat mij en velen te ver. Straks nog oranje sokken en ondergoed?. Wil hier maar even mee zeggen dat in voetnoot gestelde 94 % wel voldoet aan schoonheid in de wijken nog geen 80% is en nog veel erger word.Mensen in de schilwijken betalen net zo veel belasting en reinigings rechten, als de binnenstad bewoners, maar hebben de service niet.
    Slot. 6x per jaar gratis grofvuil halen ben ik voorstander van.

    H.Dusseljee

Recente berichten

“Maandag bewolking en buien, komende dagen kouder en zo nu en dan regen”

Het zonnige nazomerweer is voorlopig ten einde. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis krijgen we de komende…

34 minuten geleden

Scooterrijder gewond bij botsing met personenauto

Bij een verkeersongeluk op de Rabenhauptstraat is zondagavond een scooterrijder gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

44 minuten geleden

Bij winkelcentrum Paddepoel moeten ruim vierhonderd woningen gerealiseerd worden, maar wie gaan daar wonen?

Winkelcentrum Paddepoel gaat naar alle waarschijnlijkheid de komende jaren op de schop. De partijen werken…

57 minuten geleden

“Het is nog altijd een beetje een taboe om te vertellen dat je knutselt aan modeltreinbanen”

In de Stadskerk aan de Friesestraatweg vond dit weekend de start plaats van het nieuwe…

3 uur geleden

Overgebleven treurwilg bij Trompbrug gesnoeid

De overgebleven treurwilg bij de Trompbrug is de afgelopen dagen door de gemeente gesnoeid. Het…

4 uur geleden

Be Quick 1887 zonder problemen ruim langs Roden

Be Quick 1887 heeft de eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse H eenvoudig gewonnen. Op…

6 uur geleden