FNV Zorg daagt wethouder voor de rechter

nieuws
foto: Andries Oord

De FNV Zorg maakt de gang naar de rechter, volgens de bond is wethouder Schroor de fout ingegaan bij de invoer van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning  in 2015.

Dit zou blijken uit de beantwoording van het WOB-verzoek dat FNV Zorg & Welzijn naar aanleiding van de invoer van de WMO heeft gedaan. Maureen van der Pligt, bestuurder FNV: ‘Ongelofelijk. Uit de antwoorden van het WOB-verzoek blijkt dat er zoveel mis is gegaan. Zo is het volkomen onduidelijk of de keukentafelgesprekken wel goed zijn gevoerd. Er is geen verslag gemaakt van deze gesprekken, en het uiteindelijke besluit over hun eigen zorg is ook niet ter ondertekening aan de cliënten voorgelegd.’

De bond heeft via een meldpunt meer dan 100 klachten verzamelt. ‘De FNV zet nu de gang naar de rechter in werking om deze misstanden te laten beoordelen en de wethouder alle keukentafelgesprekken opnieuw en op de juiste wijze uit te voeren. De bal ligt nu bij de wethouder. Hij kan deze rechtsgang tegenhouden. Als de wethouder zijn taken niet goed vervult dan moet de gemeenteraad hem tot de orde roepen. Het is tenslotte de taak van de gemeenteraad om de wethouder te controleren.’ aldus de FNV bestuurder.