Categorieën: Nieuws

Paddepoelsterbrug honderd meter verplaatst

De Paddepoelsterbrug in het Van Starkenborghkanaal wordt mogelijk honderd meter verplaatst in de westelijke richting.

De nieuwe draaibrug wordt drie meter hoog zodat het meeste recreatieverkeer er onder door kan varen, en de brug niet altijd open hoeft.

De huidige brug is verouderd en bovendien is de doorvaart te smal. Er moeten twee schepen tegelijkertijd langs kunnen. De kanaalbreedte moet daarom van 49 naar 54 meter.

De gemeente, de provincie,  Rijkswaterstaat en de omwonenden hebben hun voorkeur voor deze variant uitgesproken. De nieuwe brug wordt tussen 2023 en 2025 gebouwd.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Dan kan de huidige in gebruik blijven terwijl de nieuwe gebouwd wordt. Heeft alleen niet zoveel met de westelijke ringweg te maken hé auto correct. Zo te zien wordt het een draaibrug die in het midden van het kanaal zijn as heeft.

  • Ik zou in plaats van een nieuwe beweegbare brug, voor een viaduct gaan kiezen, dit viaduct in oostelijke richting verplaatsen, in het verlengde van de Provinciale weg N363 om zo een doorgaande verbinding/rechtstreekse verbinding tussen Selwerderhof en de voetbalvelden door op de westelijke ring tot stand te gaan brengen. Dan ga je gelijktijdig heel wat auto`s/verkeersbewegingen van het Julianaplein met bestemming Winsum/Lauwersoog wegnemen.

    • Wat raaskal je nu weer. Ten eerste is het de N361, ten tweede moet je vanaf het zuiden nog steeds over het Julianaplein, ten derde daarvoor is de Noordzeebrug gebouwd. Vier vijf en zes zal ik je maar besparen.

  • Typisch antwoord van iemand welke zich per fiets beweegt, als dit al niet teveel inspanning kost, je zou immers moe kunnen gaan worden.

    Edit N363, moet zijn N361

    Het gros aan verkeersbewegingen welke deze stad binnenrijden, uitrijden komen vanuit de richting Heerenveen. Verkeer uit de richting Assen wat richting Hoogezand en-of Veendam moet, heeft al een alternatief om naar Veendam te rijden, zonder over het Juianaplein te moeten rijden. Hetzelfde ga je dan ook voor verkeer richting Lauwersoog/ Winsum realiseren.

    Fietspad aan weerszijden van dit viaduct en ook Groen (s)link(s) supporters als Marcus zijn tevreden.

    • Verkeer over A7 uit Friesland kan al via het Vrijheidsplein over de westelijke ring naar boven en dus het Julianaplein ontwijken, grapjas.

  • De Paddepoelsterbrug is helemaal geen doorgaande weg, maar bedoelt voor fietsen en als ontsluiting van enkele huizen die daar ten zuiden (!) van de brug staan. Dus Marc heeft in dit geval gelijk... Ga zelf eens wat vaker fietsen of wandelen Middenweg... dan zou je de situatie daar wat beter kennen.

    • @ Erik

      Zegt Middenweg ook helemaal niet. Jij leest nog slechter dan dat ik schrijf.

      Maar iemand die zoals jij keer op keer laat weten niet uit Groningen te komen (deelde je nou Winschoten bij het Eemsmond gebied in?), en dan Middenweg verwijt de situatie in de stad niet te kennen, is ergens wel lachwekkend.

      • Middenweg houdt kennelijk van omrijden en gaat vanuit Drachten over het Julianaplein naar de oostelijke ring en de Noordzeeweg/N361. Of hij durft niet over de westelijke ringweg omdat daar allemaal enge hoge flats staan die conflicteren met zijn ideale wereld. Waarom hij ineens niet wil omrijden als de lus uit de N361 wordt gehaald is mij echter niet helemaal duidelijk. De flats zijn er nog steeds hoor Middenweg en er komen er zelfs nog wat bij.

    • Ik reed daar 25 jaar geleden 3 tot 4 keer per week over de Sprikkenburg (zal jou als Brabo wel niets zeggen) of de Paddepoelsterweg op de fiets, later het brommertje toen de auto waar het voor het landschap met de wijk Reitdiep en Zernike werd verkloot nog een doorgaande weg betrof.En nu, als automobilist nog eens per maand of vaker, afhankelijk of en hoe vaak ik in Garnwerd moet zijn om daar op een terras van de zon en het water te genieten. Maar opnieuw beste Marcus, weer eens een theoretisch antwoord. De praktijk toont aan dat je met jou visie dus eerst in de lange rij bij het Vrijheidsplein moet gaan staan wachten om linksaf te kunnen op verkeer wat juist richting Julianaplein wil gaan rijden. Mijn pleidooi is er juist op gericht om de doorstroming in het wegverkeer te bevorderen, de verkeersdruk in Noorderhogebrug te verminderen en het verkeer minder kilometers te laten maken middels in dit geval een te bouwen viaduct.

      • Aangezien ik al 22,5 jaar in Groningen woon weet ik prima hoe de stad in elkaar steekt. Het Vrijheidsplein wordt omgebouwd om de doorstroming te bevorderen. Een tweede Noordzeebrug bouwen, voor de N361 is geldweggooierij (en dat je de Joodse begraafplaats moet ruimen :p). Dan kun je beter de Busbaanbrug vervangen door een hogere en bredere. Want als straks de vierlaags containervaart van start gaat zal die ook regelmatig open moeten. Dat zal Rijkswaterstaat uiteraard worst wezen. Die vinden het belangrijker dat de boten er langs kunnen. De enige reden dat de Paddepoelsterbrug wordt vervangen is dat hij er al ligt. Je kunt die paar huizen (2) ook via de andere kant ontsluiten en fietsverkeer (vooral Zernikepersoneel) kun je over de spoorbrug leiden. Beter fietspad langs Sprikkenburg aanleggen. Dan kun je dat geld gebruiken om de busbaanbrug aan te pakken.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

4 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

4 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

6 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

7 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

10 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

11 uur geleden