Wethouder geeft 25.000 euro aan Vinkhuizen

Wethouder Paul de Rook (D66) heeft afgelopen vrijdag het wijkbudget van 25.000 euro aan de bewonersvereniging in Vinkhuizen overhandigd. “De bewoners mogen zelf gaan beslissen wat ze met het budget gaan doen.”

De overhandiging maakt deel uit van de pilot ‘Samen Buurten’. “De bewoners mogen met ideeën komen waar zij geld aan uit willen geven”, zegt projectleider Sandra Solleveld. “Vervolgens wordt besloten welk plan wel geld krijgt, en welke niet. Maar uiteraard moeten deze plannen wel aan bepaalde richtlijnen voldoen.”

Om de bewoners bij het project te betrekken wil de bewonersvereniging zichtbaar zijn in de wijk. “Dat gaat nog een hele opgave worden. Zeker voor wat betreft bepaalde bevolkingsgroepen. Om hen toch te bereiken zullen we aanwezig zijn bij bijeenkomsten en activiteiten in de wijk.”

Inmiddels zijn de eerste ideeën al ingebracht. “Een vaak gehoorde klacht is de veiligheid op de rotondes in onze wijk. Die moet aangepakt worden. Vooral de rotonde op de kruising Siersteenlaan en de Edelsteenlaan.” Meer informatie over het project is te vinden op de website samen-buurten.nl.