Het Martini Ziekenhuis heeft vorig jaar een omzetgroei van 4,8 procent doorgemaakt ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2016 dat woensdag verschenen is.
Het financiële resultaat is daarmee uitgekomen op 4,76 miljoen euro. Ook het eigen vermogen is toegenomen. Volgens bestuursvoorzitter Hans Veenstra is de groei goed te verklaren. Het UMCG richt zich steeds meer op de bij een academisch ziekenhuis passende zorg en bovendien weten patiënten en huisartsen het Martini Ziekenhuis steeds vaker te vinden.
De groei heeft ook een keerzijde, want het Martini Ziekenhuis heeft momenteel te maken met toenemende wachttijden. Het verkorten van de wachttijden duurt nog even, want daarvoor moet de capaciteit op sommige afdelingen uitgebreid worden en dat gaat niet van de ene dag op de andere. Voor de korte termijn is verruiming van openingstijden en overwerk het belangrijkst dat gedaan kan worden.
Een 38-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van dinsdag op woensdag aan de…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt naar de Tasmantoren in de Stad. Dat meldt RTV Noord.…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt voor een incident langs de N360 bij Ten Post. Een…
Zondag 22 december hebben Stadjers Raheel Ahmed en Haris Zaman de tweede prijs binnengehaald in…
Myron Hamming, voormalig stadsdichter van Groningen, is sinds deze week Awareness Ambassadeur bij Unicef Nederland.…
De paardentrailer die afgelopen nacht is gebruikt bij een vuurwerkdiefstal in de Stad, is dinsdag…
Bekijk reacties
De ziekenhuizen zijn zoveel mogelijk gebaat, bij heel veel patiënten. Allemaal ziek worden mensen!
Wanneer gaan ze naar de beurs? Voor de aandeelhouders zaak, om het leven ongezonder te maken.
Omzetgroei als een bizarre constatering in een ziekenhuis.
Ja en begrafenisondernemers hebben baat bij veel doden en brandweer bij veel branden en de politie heeft baat bij veel boeven en het waterschap heeft baat bij veel overstromingen. Het is allemaal een groot complot :p
De maatschappen van de vrijgevestigde specialisten hebben er alle baat bij. De zien hun omzetten en verdiensten meer en meer stijgen. Je wilt niet weten wat deze lieden verdienen, niet de vergrijzing maar de stijgende inkomsten van specialisten, managers en hoger kader zijn grootste oorzaak van de almaar stijgende ziektekosten. Een programma als Zembla zou daar eens aandacht aan moeten gaan besteden. Denk dat veel specialisten niet hardop voor de camera durven te vertellen wat zij jaarlijks verdienen.