Categorieën: Nieuws

Huurdersorganisaties in debat met corporaties

Vijf huurdersorganisaties in de stad gaan dinsdagavond in debat met wethouder Roeland van der Schaaf, directeur Ronald Paping van de woonbond en bestuurders van corporaties. Onderwerp van het debat is ‘iedereen een goede woning’.

De huurdersorganisaties maken zich zorgen over het tekort aan sociale huurwoningen in de stad. Zij willen dat er sneller en meer woningen worden gebouwd. Het debat wordt gehouden om die eis meer kracht bij te zetten. Er worden drie thema’s besproken: beschikbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid van sociale huurwoningen.

Het debat vindt dinsdag plaats in het Menno Lutterhuis aan de Paterswoldseweg, vanaf 18.00 uur.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Als ik op Funda kijk gaat de verkoop van doodnormale sociale huurwoningen met meerdere slaapkamers gestaag door in de Stad.

  • En ik maak mij zorgen over onze gemeenteraad en zijn bestuurders. Een beetje dossierkennis zou zeer welkom zijn. In een stad als Groningen en zijn ommeland, kan je niet zomaar sociale huurwoningen over de schutting kieperen.

    • Maar die wordt wijsgemaakt dat alleen duurdere sociale huurwoningen worden verkocht... Vervolgens gooien de corporaties de huren van de vrijkomende meerkamer woningen omhoog en zijn het opeens ook 'duurdere sociale huurwoningen' En dan maar een beeld proberen te blijven creeëren dat teveel mensen in te grote sociale huurwoningen.

      En sowieso : als nieuwbouw van waar het meeste behoefte is nl meerkamerwoningen (3+) te duur is voor sociale huur, moet je dus niet gaan verkopen als coöperaties! Maar tja dat is erg lukratief en de winst 'verantwoord' de toch best aardige salarissen van de directies.

  • Mijn reactie ik ben het er niet mee eens dat als je nu wilt verhuizen ,dat op de nieuwe woning die je weer wil huren gelijk 150euro tot 200euro extra moet betalen ,vandaar dat ik lekker in mijn huidig woning blijf ,!

  • Directeuren van woningbouwvereniging zijn honden. Vies volk.

    Alle leuke sociale huurwoningen worden verkocht. Vroeger kon je als je maar lang genoeg wachtte, uiteindelijk toch voor een woning in een leuke buurt in aanmerking komen. Dat is nu verleden tijd. Met dank aan de PvdA van Roeland. De partij díe hier tot drie jaar terug (vanaf einde Tweede Wereldoorlog) de dienst uitmaakte.

    Maar nu PvdA stilaan gesloopt wordt, verandert er weinig. CDA, D66, VVD ook partijen van het smerige kartel dat louter belang van de "elites" voor ogen lijkt te hebben.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden