NAM zorgt voor uitstel nieuwbouw Ebbingekwartier

nieuws
foto: Sammie Lobo / www.112groningen.nl

Een nieuwbouwproject in het Ebbingekwartier loopt door de NAM vertraging op. Er was overeenstemming over de maatregelen om het project aardbevingsbestendig te maken maar de NAM wil nu een toelichting op de meerkosten. Het gaat om 56 woningen.

“Het leek allemaal rond, maar bij het vastleggen van deze afspraken in de afgelopen maand is de NAM geheel onverwacht en tot ieders ontsteltenis met aanvullende eisen en onderzoeken gekomen die het gehele project op losse schroeven zetten. Het gaat inmiddels zo ver dat de aannemer en bouwer de mogelijkheid van het geheel afblazen van het project in het centrum van Groningen (Ebbingekwartier fase6) tot de mogelijkheden doet behoren.” zeggen de bewoners.

Volgens Miranda Venekamp, projectontwikkelaar van vanWonen wordt de startdatum eind mei in ieder geval niet gehaald. “We zijn in gesprek met de NAM maar ik verwacht dat we er wel uit zullen komen. Als er per 1 juli niet begonnen zou zijn met het project kunnen verkoper en koper stoppen, wij zullen dat zeker niet doen, maar ik begrijp de zorgen van de kopers goed.”

Volgens woordvoerder Hein Bek van de NAM lag er een raming over de meerkosten; “Daar waren  we het mee eens maar in de definitieve versie lagen de meerkosten opeens 300% hoger.Dat verraste ons en daar hebben wij nu een toelichting op gevraagd.”

Al eerder liet wethouder Roeland van der Schaaf weten dat hij ervan baalt dat projecten worden vertraagd door het optreden van de NAM:  “De behoefte  aan woningen is groot, er moet gewoon gebouwd worden.”