Categorieën: Nieuws

Ook Jazzcafé de Spieghel sluit de deuren

Naast café De Kar sluit ook Jazzcafé de Spieghel, ofwel Podium De Spieghel, in de Peperstraat per 1 juli de deuren. Dat zegt uitbater Hubert Nauta van beide uitgaansgelegenheden.

Volgens Nauta is er geen sprake van een faillissement, maar draaien beide zaken wel met verlies. In de Spieghel traden veel bands op. Jongeren zouden echter niet meer bereid zijn drie euro te betalen voor een concert, aldus Nauta.

Subsonic heeft belangstelling voor De Kar. Hier zou dan een technoclub komen. Nauta was vijf jaar uitbater van De Kar en één jaar van De Spieghel.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • er is best nog veel ruimte voor leedaanzegggers als nauta. door wie wordt ie betaald?

  • Erg flauw en ook onterecht om de voormalige problemen bij Simplon op het conto van Nauta te schrijven. En vwb de vraag wie hem betaald: komt het niet in je op dat Nauta de café's als zelfstandig ondernemer dreef.

      • Nee Mark, dat was het bestuur van Simplon.
        Ik weet dat je graag je menig hier laat weten, maar je moet niet over dingen schrijven waar je geen weet van hebt.

      • Het functioneren van Simplon werd niet alleen bepaald door de directeur, maar zeker ook door de ruimte die de gemeente liet om er wat van te maken. Zo moest Simplon het ene jaar een centrum zijn voor een groep jongeren met problemen (of die veel problemen veroorzaakten volgens diezelfde gemeente) en het andere jaar een centrum voor jonge cultuur. Nauta slaagde er in het bezoekersaantal drastisch te verhogen, de exploitatie steeds sluitender te krijgen, maar kreeg niet de kans het werk af te maken. In die laatste beslissing speelde het bestuur van Simplon een hoofdrol. Nauta was volgens mij geen statutair directeur, maar had een bestuur boven zich. Niet Nauta was dus eindverantwoordelijk, maar dat bestuur.

      • Goed verhaal KaBé. Zo is't en niet anders. Marc is slechts ingehuurd om de lokale politiek van alle blaam te zuiveren.

      • Lekker makkelijk, maar hij was verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de koers. Iedereen vond dat hij het fantastisch deed behalve de penningmeester :p.

      • Simplon draaide altijd prima totdat het zogenaamd professioneel gerund ging worden dat gebeurde al in de jaren in negentig sindsdien is er zeer veel geld in gepompt en verdampt.Als Simplon gewoon bij haar 'roots' was gebleven dus met alleen lokale artiesten en zonder verbouwingen was het nooit tot problemen gekomen.Ik heb Simplon vanaf de begin jaren (destijds vooral punk) tot de jaren 2000 met enig regelmaat bezocht,dus ook de vele (mislukte) verbouwingen meegemaakt en bestuurswisselingen,al die bestuurders probeerde allemaal het wiel opnieuw uit te vinden en zo is het nu nog steeds.

  • Het functioneren van Simplon werd niet alleen bepaald door de directeur, maar zeker ook door de ruimte die de gemeente liet om er wat van te maken. Zo moest Simplon het ene jaar een centrum zijn voor een groep jongeren met problemen (of die veel problemen veroorzaakten volgens diezelfde gemeente) en het andere jaar een centrum voor jonge cultuur. Nauta slaagde er in het bezoekersaantal drastisch te verhogen, de exploitatie steeds sluitender te krijgen, maar kreeg niet de kans het werk af te maken. In die laatste beslissing speelde het bestuur van Simplon een hoofdrol. Nauta was volgens mij geen statutair directeur, maar had een bestuur boven zich. Niet Nauta was dus eindverantwoordelijk, maar dat bestuur.

  • Als wat Otto schrijft dat ene Marc relaties heeft met de lokale politiek, dan in het misschien ook wel interessant te weten dat de voorzitter van het bestuur PvdA was, veel ambtenaren van OCW PvdA, de wethouder PvdA en Nauta lijstduwer op de lijst van de SP ..... En over "gemakkelijk" gesproken: eerst beweren dat Nauta eindverantwoordelijk was en als dat niet zo blijkt te zijn de vluchtweg kiezen door te stellen dat hij de dagelijkse leiding had. En dan ook nog dit: het is de penningmeester die verantwoordelijk is voor de tekorten; die moet namelijk veel eerder ingrijpen. Maar zoals zo vaak bleef die volledig buiten schot.

    • Het was dus een groot complot en het lag aan iedereen behalve de directeur, want die kon er niets aan doen. :p Ik adviseer de heer Nauta een smaadproces tegen mijn persoontje te beginnen want dat wint hij dan ook gegarandeerd.

  • Laten we respect hebben voor Hubert Nauta. Iemand die het lef heeft gehad om zijn kop boven het maaiveld uit te steken ten behoeve van de live muziek.

    • Makkelijk lef hebben als je pa miljonair is.

      Heb niet zoveel met rebellen die vanwege rijke komaf, opereren zonder dat een eventueel falen tot waarlijk misere leidt.

      Biefstukrebellen? Vrij snel potsierlijk.

      • Ik verwar Nauta met een andere oud-directeur van Simplon. Rijkeluiszoontje maakte er in de jaren negentig een zootje van bij Simplon. Ben zijn naam kwijt.

      • Dat ene Dave (die ik verder niet ken) mij een eikel vindt is zijn goed recht. Het gaat mij wel te ver om mij verantwoordelijk te houden voor het faillissement van Simplon in 2013. Ik was directeur van Simplon van 1994 tot 1999. Sindsdien zijn er twee directeuren, drie verbouwing gen en twee besturen overheen gegaan. Maar ik geef toe, het is misschien voor de zielsrust van sommige mensen beter om een zondebok te hebben die al jaren niet meer in Groningen woont.

      • Daar zit hij vast niet op te wachten, gezien je eerdere ongefundeerde reacties.

      • Volgens de Hubert Nauta Fanclub is een directeur van een organisatie niet verantwoordelijk voor het wel en wee daarvan. Dat is dan ongefundeerde kritiek.... Het was gewoon een constatering maar tegen de werkelijkheid kunnen is niet meer in de mode kennelijk.

  • beste Marc
    Met verbazing lees ik je stukjes
    Een persoonlijke ontmoeting zal er wel niet in zitten dan zou ik je kunnen vertellen hoe het werkelijk zit
    domme dingen roepen zonder te vertellen waar je die onzin vandaan hebt is wel erg makkelijk. gelukkig zit je er zo ver naast dat het vermakelijk is. En wat ik doe met mijn geld en hoe ik er aan kom is irrelevant. dat je denkt dat ik de toiletjuffrouw was vind ik een compliment ik ben nooit te beroerd geweest om andermans rotzooi aan te pakken. Helaas lukt het niet altijd. Ik heb geen idee wat je verder doet dan dit soort onzin te spuien maar wat het ook is ik wens je er veel succes mee (ik denk dat je dat wel kunt gebruiken) en vhs ook een biefstuk heeft twee kanten
    alle overige mensen die op deze pagina gereageerd hebben bedankt voor de steun betuigingen.

    • Zeg me dan hoe het daadwerkelijk zat? Want het enige wat ik gezegd heb is dat jij verantwoordelijk was voor de gang van zaken bij Simplon (immers directeur) en dat dat kennelijk niet zo goed ging want anders was je er niet weggestuurd door het bestuur. Redelijk feitelijk lijkt me. Dat van die toiletjuffrouw was een retorisch middel. Niet wat ik daadwerkelijk denk :p

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

36 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden