Fietsvak parkeren op Grote Markt groot succes

nieuws
Foto: Henk Tammens

Bij het fietsvak parkeren op Grote Markt stonden de afgelopen nacht honderden fietsen geparkeerd. In de nacht van donderdag op vrijdag konden mensen hun fiets voor het eerst midden op de Grote Markt stallen. Er zijn met behulp van gele tape, een lichtprojectie en fietsstewards tijdelijke fietsvakken gemaakt.

“Op het hoogtepunt stonden er zo’n vierhonderd fietsen geparkeerd. Dan mag je wel spreken van een succes. Het was vooral te merken dat op de hoek van de Poelestraat en de Oosterstraat bijna geen fietsen meer stonden”, zegt woordvoerder Wieke IJbema van de gemeente. “Aan het begin van de ochtend, rond zes uur, waren nog een stuk of vijftien fietsen niet opgehaald. Deze zijn naar de zijkant van de Grote Markt verplaatst”.

Gestalde fietsen zorgen in het uitgaansgebied in de binnenstad regelmatig voor overlast en ergernis. De gemeente onderzoekt daarom hoe het fietsparkeren tijdens uitgaanstijden beter kan worden georganiseerd.

Met de slogan ‘Fietsparkeren is een vak!’ nodigen aanwezige fietsstewards het uitgaanspubliek actief uit om hun fiets op de Grote Markt te parkeren. Dat kan ook deze vrijdag- en zaterdag van 20.00 uur tot 06.00 uur in de ochtend.