Categorieën: Nieuws

Groninger cider van afvalappels

Groningers gebruiken afvalappels om cider te maken. Je overschot aan appels inleveren en een paar maanden later flessen appelcider weer ophalen. Met dat idee willen de Groningse Marijke Menninga en Marleen van der Heide iets doen aan de duizenden kilo’s appels die ieder jaar weer worden weggegooid.

Samen met drie vrienden bedachten ze ‘Doggerland Craft Cider’, een Groninger cider gemaakt van afvalappels. De appels komen van particulieren die hun overschot aan fruit kunnen inleveren bij Doggerland. Na een paar maanden kan de cider, gerijpt en gebotteld, weer worden opgehaald.

Om aan de benodigde opstartkosten te komen is een crowdfund-actie gestart. Hiermee is inmiddels het streefbedrag van 7.500 euro opgehaald.

Gert den Toom

Recente berichten

Oliebollenactie bij Café de Klikspaan voor het goede doel

Coöperatie Dichtbij organiseert komende maandag een speciale oliebollenactie voor het goede doel: Stichting Present Groningen.…

10 minuten geleden

Martinitoren baadt maandagavond al in groen en wit licht: ‘Opbouw ging heel voorspoedig’

De verlichting van de Martinitoren gaat maandagavond al aan. Dat meldt Harry de Lange, initiatiefnemer…

46 minuten geleden

Supporter FC Groningen die door plexiglasplaat viel maakt het naar omstandigheden goed

De FC Groningen-supporter die zaterdagavond tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo door een plexiglas plaat…

2 uur geleden

Drukte op kerstmarkt Ring-Zuid om heropening Hereweg en Máximaweg te vieren

De kerstmarkt aan de Papiermolenlaan van afgelopen vrijdagmiddag en -avond was een groot succes, aldus…

2 uur geleden

Inbreker snel opgepakt na inbraak in coffeeshop

In een coffeeshop in de binnenstad van Groningen is in de nacht van zondag op…

3 uur geleden

Vuurwerk in Stad: Waar wel en waar niet?

Het aantal plekken waar vuurwerk afsteken verboden is blijft voor volgende week dinsdag steken op…

4 uur geleden