Categorieën: Nieuws

Wethouder Ton Schroor bemiddelt in maaltijdrel

Wethouder en loco-burgemeester Ton Schroor, die zorg in zijn portefeuille heeft, gaat bemiddelen in het conflict rond de maaltijdvoorziening in de Vondelflat. Dit op verzoek van staatssecretaris van Rijn. Van Rijn liet weten dat een gang naar de rechter te ver gaat.

“Lastig is alleen dat de gemeente formeel geen rol heeft. Het conflict gaat over een overeenkomst tussen de bewoners van de flat en de verhuurder. Uiteraard voelen we ons wel betrokken.” Wethouder Ton Schroor heeft daarom contact gelegd met zowel ZINN als de Raad van Toezicht van de Vondelflat. “We dringen er op aan dat het conflict zo snel mogelijk de wereld uit wordt geholpen en we roepen de betrokkenen op om met elkaar een oplossing te vinden. Wat ons betreft zou keuzevrijheid daarbij hoog in het vaandel moeten staan,’ aldus de gemeente donderdagavond

De gemeente laat weten dat eventuele bedreigingen aan het adres van het personeel ,waarvan mogelijk sprake zou zijn, onacceptabel zijn.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Eerst die interim manager B. Lugies maar eens laten opstappen! En ZONDER afkoopsom die heeft hij al gehad toen hij bij Platein in Bolsward gehad nl. € 253.000 ,-
    Daarna gewoon de keuken weer openen en koken voor de bewoners zoals het was, of de bewoners laten beslissen wat en van wie ze willen eten.

  • Helemaal mee eens Gerritjan .... #BerendLugies heeft al meer dan genoeg kapot gemaakt in de zorg

  • Er valt helemaal niets te onderhandelen,een mens bepaald zelf wat hij eet en lekker vindt en daar valt niet aan te tornen.Dat zal de rechtbank ook duidelijk gaan zeggen.Berend Lugies is behalve parasiet en graaier ook nog eens een super laffe hond door gisteren niet voor de camera's van de NOS te willen verschijnen en rechtszaken wil voeren over de rug van de mensen die ons land hebben opgebouwd.

    • Inderdaad Doe ... hij zwijgt inmiddels 'als het graf' en strijkt inmiddels wel kapitalen op ..... #BerendLugiesfail

    • Als antwoord op @doe ( niet incognito) eens met je reactie .
      Toch zullen ze om de tafel moeten.
      Dus ...go for it..

  • Uiteraard. Ze willen koste wat het kost een gang naar de rechter voorkomen. Want stel. En je hebt jurisprudentie waarin de bewoners in het gelijk zijn gesteld, dan is er een bodem geslagen in de politieke correctheid van deze partijen. En is het concept 'verzorgingstehuis' vogelvrij verklaard.

  • Dhr. Lugies heeft zelfs glashard gelogen. Niet alleen tegen de bewoners van de Vondelflat, maar ook de media werd maandenlang wijsgemaakt dat er een contract met ZINN zou zijn over een minimaal aantal af te nemen maaltijden om zgn. de prijs voor bewoners laag te houden. Een groot zwamverhaal dus.

    De man moet z.s.m. uit zijn functie ontheven worden wegens: intimidatie van ouderen, medewerkers van De Jacobijn, leugens de wereld in helpen en verslechterde sfeer in de Vondelflat. Na zijn gedwongen ontslag bij Pantein (incl. gouden handdruk van meer dan 2,5 ton) gewoon met pensioen moeten gaan. Voor de Vondelflat beter, voor iedereen beter geweest. Zonde dat een Groninger wethouder hier zijn kostbare tijd aan moet verdoen.

    "Er staat geen minimum aantal maaltijden vermeld in het contract dat is gesloten tussen de Vondelflat en ouderenzorginstelling Zinn.

    Dat zegt woordvoerder Marloes Lok van Zinn. Eerder vertelde directeur Berend Lugies van de Vondelflat dat Zinn wordt benadeeld, omdat bewoners van de serviceflat maaltijden afnemen van een andere cateraar. Van die benadeling lijkt nu geen sprake.

    Contract
    Lok: 'In het contract staat omschreven op welke wijze Zinn de maaltijden levert aan de bewoners van de Vondelflat. Ook is er een prijs per maaltijd afgesproken. Maar er staat niet in hoeveel maaltijden we dagelijks moeten bezorgen bij de bewoners van deze flat.'

    'Wij brengen de maaltijden die daadwerkelijk besteld zijn op een dag in rekening', vertelt Lok. 'Dat is een wisselend aantal.'

    Afname niet verplicht
    Lok: 'Het afnemen van maaltijden is door ons niet verplicht. Dat doet de directie van de Vondelflat. In het contract staat ook niet dat wij de voorkeursleverancier van de flat zijn.' Ze is verbaasd over de commotie en vindt dat Zinn ten onrechte als partij wordt opgevoerd in de maaltijdrel."

    http://www.rtvnoord.nl/nieuws/179855/Geen-deal-over-minimumaantal-maaltijden-in-Vondelflat

  • Wat niemand lijkt te weten (behalve de bewoners): de directeur heeft zelf schriftelijk aan alle bewoners laten weten dat zij niet verplicht zijn om maaltijden van de Vondelflat (zinn) af te nemen. Ze mogen zelf per week aangeven of en zo ja op welke dagen ze een maaltijd afnemen. Ze betalen ook alleen voor die dagen. Dit staat ook op de site van de Vondelflat. Daar staat ook bij dat de bewoners geen maaltijden van een externe bedrijf mogen afnemen. Maar dat is juridisch natuurlijk niet houdbaar. Als je vrij bent om niet van de Vondelflat af te nemen, kan een directie niet voor bewoners bepalen wat ze dan wel mogen eten. Een stoommmaaltijd halen van de AH of een pizza bestellen mag wel van de directeur, maar maaltijden van De Jacobijn mag niet.....
    Daar komt bij: de directeur heeft de afgelopen maanden heel veel services verminderd of gaat die verminderen. Eerst ging de eigen keuken dicht, veel mensen zijn ontslagen, de nachtwacht-diensten gaan verdwijnen... hij is zelf het hele concept 'serviceflat' , waar de bewoners voor getekend hebben, aan het afbreken.

  • Stichting de Vondel moet maar eens doorgelicht worden. Wie zitten er in het bestuur in in wiens belang wordt er gehandeld.

  • Inderdaad Marc, het betreft hier een stichting dus wie zitten er in het bestuur? Het kan en mag niet zo zijn dat Berend Lugies helemaal alleen handelt in dit geval., Wie fluit hem terug? En eigenlijk: wie geeft hem zijn ontslag ........

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden