Foto's: Erick Bakker
Traditionele cafés hebben het zwaar, dat geldt ook voor de stad. Om te overleven moeten cafés een écht uniek concept neerzetten. Dat staat in het rapport “Wie is de Gast” van Koninklijke Horeca Nederland. Er zijn in de stad wel al cafés die een onderscheidend concept hebben.
“Wij zijn vier jaar geleden als eerste in Groningen begonnen met het concept dat de gasten zelf naar de bar moeten lopen en daar hun bestelling moeten opgeven. Dat was voor de mensen wel even wennen maar nu weten ze niet beter. We serveren de drankjes wel uit, natuurlijk ook op het terras”, zegt Kiliaan de Klarenbeek van de café De Uurwerker.
“Wij hebben een concept met heel veel lokale producten vooral gericht op bier en rundvlees, beef. We gebruiken de Groninger Blaarkop in samenwerking met de marktslager, de familie Smit”, zegt Mark Pretorius van Block & Barrels in het Hoogstraatje.
Het rapport “Wie is de Gast” is te vinden op de site van Koninklijke Horeca Nederland.
Het openbaar vervoer moet de komende jaren flink uitgebreid worden. Dat blijkt uit het concept…
Het aantal ligplaatsen voor wonen op het water wordt voorlopig niet verhoogd. Dat antwoordt het…
De gemeenteraad trekt weer de wijk in om met de wijkbewoners te praten. Op woensdag…
Luciano Valente en Thom van Bergen keren deze woensdag met een goed gevoel terug bij…
Velocitas 1897 heeft dinsdagavond de halve finale van de districtsbeker in het amateurvoetbal bereikt. Op…
Na een aantal dagen waarbij de bewolking de overhand had, krijgt de zon in het…
Bekijk reacties
Mark Pretorius denkt waarschijnlijk dat hij werkelijk Groninger Blaarkop krijgt van de marktslager Smit.(bekend van Theo Huizinga).;)
met de veranderende klimaatomstandigheden zal ook het woord 'concept' minder rond gaan zoemen.
mogelijk zijn de prijzen zo hoog dat men het niet kan of wil betalen! als je meer dan 2 euro moet neer leggen voor een glaasje drinken te wel je voor dat geld een hele fles kan kopen! is de keuze snel gemaakt!
Uniek zou zijn als ze de prijs terug zouden delen door 2,20371 ;)