Gedeputeerde Staten van Groningen hebben dinsdag een subsidieregeling vastgesteld voor eigenaren van monumenten. Het gaat om een bedrag van ruim 600 duizend euro.
Eigenaren van monumenten kunnen straks met hun vragen over het herstel van aardbevingsschade en versterking naar een zogenoemd erfgoedloket en een erfgoed adviesteam. Hans Alders, Nationaal Coördinator Groningen, stelt daarvoor 621 duizend euro beschikbaar.
De provincie en Alders vinden het gebouwde erfgoed, het landschap en de bijzondere stads- en dorpsgezichten belangrijk. Daar moet zorgvuldig mee worden omgegaan en daarom moeten eigenaren van monumenten terecht kunnen bij een speciaal loket. Het bedrag is tot juli 2020 beschikbaar.
Het Martini Ziekenhuis en Procap uit de gemeente Groningen zijn verkozen tot de beste Groene…
Verkenner Peter den Oudsten (PvdA) heeft Maarten Ruys gevraagd als tweede verkenner in de zoektocht…
Festival Swingin' Groningen dreigt na ruim dertig jaar te verdwijnen. Uit de cultuurnota blijkt dat…
Dinsdagochtend gingen de Promotiedagen in Martiniplaza weer van start. Hier komen ondernemers uit het noorden…
Een 22-jarige man uit Groningen wordt verdacht van ernstige mishandeling en poging tot doodslag van…
De Groningse afdelingen van de JOVD en de Jonge Socialisten zijn het politiek gezien op…
Bekijk reacties
Toch nog 0,0621 procent van het (zo nette) "miljard van Rutte" voor dit 'belangrijke' erfgoed. Chapeau.
Alders denkt geloof ik dat Groningers een beetje dom zijn, anders kan ik dit bericht niet verklaren. Hoeveel kerken kun je redden met / restaureren voor zes ton? Zou een verhelderende toevoeging zijn aan dit bericht.
Een kerk restaureren kost erg veel geld omdat het meeste allemaal handwerk is en word geleverd door 'specialisten' op hun vakgebied (zowel metsel,voeg en alle timmerwerken en andere vaklui)Deze lieden werken niet voor standaard tarieven en zijn zeer veel gevraagd en zijn schaars.
Dan is zes ton echt dus een schijntje....hoe moeilijk is dat om te bedenken.