De eerste buizen van Warmtenet Noordwest maken dit straks mogelijk voor zo’n 10.000 huishoudens in het noordwesten van de Stad.
Bij de Energy Barn op het Zerniketerrein vond afgelopen vrijdag het officiële startmoment plaats. De aanleg van het buizenstelsel waarmee de warmte naar de woningen wordt gepompt is hiermee begonnen. De energie van Warmtenet komt uit een aardwarmtebron op 3,5 kilometer diepte onder het Zerniketerrein. In de bron wordt water opgewarmd tot 120 graden. Hiermee worden de woningen in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld.
Het aanleggen van de buizen die de warmte naar de woningen moeten brengen, zal enige overlast geven voor het verkeer. De aanpassingen in de woningen zelf zijn minimaal.
Volgens het waterbedrijf willen klanten graag overstappen op aardwarmte:’Mensen vinden het een veilig idee dat er geen gas meer in huis is’.
Dit najaar wordt de leiding voor de aardwarmtebron geboord. Dan zal blijken of de benodigde energie ook daadwerkelijk kan worden geleverd.
Het International Welcome Center North (IWCN) in Groningen viert deze maand zijn 10-jarig bestaan. Ale…
Komende zaterdag is het de Dag van de Binnenvaart en ook Scheepswerf Pattje in Waterhuizen…
De raadsfracties van Student & Stad en D66 maken zich zorgen over de situatie van…
Groningen kampt nog steeds met grote personeelstekorten, blijkt uit de jaarlijkse rapportage ‘Regio in Beeld’…
De Bornholmstraat is vanaf komende maandag bijna een hele week (deels) afgesloten voor verkeer. (meer…)
“Hij lijdt niet onder zijn uiterlijk”, vindt Remco uit Haren. Maar naaktkat Yoda is voor…
Bekijk reacties
Het zou in praktijk ook zo kunnen aflopen? https://www.google.nl/amp/www.spiegel.de/wissenschaft/natur/nach-erdwaerme-bohrung-eine-stadt-zerreisst-a-589944-amp.html
Das Risiko war jedenfalls vor der Bohrung bekannt.
Dat betekent dat het risico vooraf bekend was, dus moet men zelf de schade betalen, het kost dus geen belastinggeld als er schade is en ambtenaren hoeven niet bang te zijn dat ze door gemaakte fouten worden weggepromoveerd.