Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken is maandag in de provincie Groningen. Zij is hier onder meer om een overeenkomst met de gemeenten Groningen en Ten Boer te ondertekenen.
Beide gemeenten mogen komend najaar officieel beginnen met een experiment met de bijstand. Daarbij worden enkele honderden mensen met een uitkering in vier groepen verdeeld.
Eén groep mag meer geld verdienen dat wettelijk vaststaat. Anderen hebben geen sollicitatieplicht meer en/of krijgen begeleiding bij het vinden van werk.
Terra MBO in Groningen heeft sinds afgelopen vrijdag een nieuwe Nederlands Kampioen binnen de gelederen.…
Qbuzz introduceert volgende week maandag buslijn 110, een directe verbinding in de spits tussen Assen…
Een klein appartement of studio kopen in Groningen is relatief prijzig in vergelijking met andere…
Boa’s, burgemeester Koen Schuiling en de (toenmalige) minister waren er niet blij mee, maar een…
Het International Welcome Center North (IWCN) in Groningen viert deze maand zijn 10-jarig bestaan. Ale…
Komende zaterdag is het de Dag van de Binnenvaart en ook Scheepswerf Pattje in Waterhuizen…
Bekijk reacties
Afgezien of je het gratis geld krijgen nu wel of niets vind daargelaten, maar waarom is een groep van deze uitverkorenen dan niet eerder begeleid bij het vinden van werk?
Omdat er niet voldoende werk is. Kijkt u eens naar de verhouding van het aantal vacatures en het (immer groeiend) aantal werkzoekenden/uitkeringsgerechtigden. Er vindt ook al geruime tijd arbeidsverdringing plaats vanwege 'het begeleiden bij het vinden van werk' waarbij gewone banen participatiebanen worden i.e. werken als tegenprestatie. Voor werkgevers heel gunstig; voor de economie heel nadelig. Als u het onderzoekt is dat wat u zult vinden...
Noot
Omdat men dit eigenlijk wel weet in het parlement moeten ze wel mee in de versoepeling. De kosten van 'begeleiding' en activatie overstijgen in grote mate de baten. Simpele rekensom.
'waarom is een groep van deze uitverkorenen dan niet eerder begeleid bij het vinden van werk ?'
Wat hebben al die ambtenaren, op kosten van de samenleving die hun loon betaalt, eigenlijk al die jaren dan gedaan ? En wat is het verschil met al die 'experimenten' die al gedaan zijn ?
sommigen werken zonder loon, anderen krijgen loon zonder te werken
Interessant om ook deze te lezen, vooral de reacties.
http://daskapital.nl/2017/07/het_grote_bijstandsexperiment.html
ach, 't zijn brave mensen, whatever
Nu de banen nog! Ipv bestuurders die verzuipen in prestigeprojecten
mensen bij verdienen is minder uitkering uit betalen! daar gaat het om ! werken en zo ze er uit werken !
NU komt de aap uit de mouw! Meedoen met dit experiment betekent een strengere handhaving lokaal op het landelijk beleid. Via de NRC https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/20/amsterdam-passeert-klijnsma-met-eigen-experiment-bijstand-12168231-a1567331
Amsterdam wil dus niet meegaan in de eis die Klijnsma stelt voor deelname aan het landelijke experiment. Meedoen aan dit experiment betekent dat zij hun plaatselijke bijstandsregels op papier strenger moeten maken. Zij moeten dus de tegenprestatie voor bijstandsontvangers verplicht stellen, zoals dat landelijk is vastgelegd in de Participatiewet in ruil voor dit experiment.
Wat zijn jullie walgelijk in de raad van Groningen door het te verbloemen. Groningen weer van ons! Jullie kunnen dus een voorbeeld nemen aan Amsterdam.