Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken is maandag in de provincie Groningen. Zij is hier onder meer om een overeenkomst met de gemeenten Groningen en Ten Boer te ondertekenen.
Beide gemeenten mogen komend najaar officieel beginnen met een experiment met de bijstand. Daarbij worden enkele honderden mensen met een uitkering in vier groepen verdeeld.
Eén groep mag meer geld verdienen dat wettelijk vaststaat. Anderen hebben geen sollicitatieplicht meer en/of krijgen begeleiding bij het vinden van werk.
Na de Fietsersbond uit ook het Platform Gerrit Krolbrug, samen met een aantal bewonersorganisaties, grote…
De Doperse Dis is door de ChristenUnie Groningen uitgeroepen tot Barmhartige Samaritaan van het jaar.…
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Een gratis lading grofvuil wegbrengen met een (elektrische) bakfiets blijft formeel gelijk aan een lading…
Het huidige busstation in Groningen moet na de verplaatsing van de bussen naar de zuidkant…
Bekijk reacties
Afgezien of je het gratis geld krijgen nu wel of niets vind daargelaten, maar waarom is een groep van deze uitverkorenen dan niet eerder begeleid bij het vinden van werk?
Omdat er niet voldoende werk is. Kijkt u eens naar de verhouding van het aantal vacatures en het (immer groeiend) aantal werkzoekenden/uitkeringsgerechtigden. Er vindt ook al geruime tijd arbeidsverdringing plaats vanwege 'het begeleiden bij het vinden van werk' waarbij gewone banen participatiebanen worden i.e. werken als tegenprestatie. Voor werkgevers heel gunstig; voor de economie heel nadelig. Als u het onderzoekt is dat wat u zult vinden...
Noot
Omdat men dit eigenlijk wel weet in het parlement moeten ze wel mee in de versoepeling. De kosten van 'begeleiding' en activatie overstijgen in grote mate de baten. Simpele rekensom.
'waarom is een groep van deze uitverkorenen dan niet eerder begeleid bij het vinden van werk ?'
Wat hebben al die ambtenaren, op kosten van de samenleving die hun loon betaalt, eigenlijk al die jaren dan gedaan ? En wat is het verschil met al die 'experimenten' die al gedaan zijn ?
sommigen werken zonder loon, anderen krijgen loon zonder te werken
Interessant om ook deze te lezen, vooral de reacties.
http://daskapital.nl/2017/07/het_grote_bijstandsexperiment.html
ach, 't zijn brave mensen, whatever
Nu de banen nog! Ipv bestuurders die verzuipen in prestigeprojecten
mensen bij verdienen is minder uitkering uit betalen! daar gaat het om ! werken en zo ze er uit werken !
NU komt de aap uit de mouw! Meedoen met dit experiment betekent een strengere handhaving lokaal op het landelijk beleid. Via de NRC https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/20/amsterdam-passeert-klijnsma-met-eigen-experiment-bijstand-12168231-a1567331
Amsterdam wil dus niet meegaan in de eis die Klijnsma stelt voor deelname aan het landelijke experiment. Meedoen aan dit experiment betekent dat zij hun plaatselijke bijstandsregels op papier strenger moeten maken. Zij moeten dus de tegenprestatie voor bijstandsontvangers verplicht stellen, zoals dat landelijk is vastgelegd in de Participatiewet in ruil voor dit experiment.
Wat zijn jullie walgelijk in de raad van Groningen door het te verbloemen. Groningen weer van ons! Jullie kunnen dus een voorbeeld nemen aan Amsterdam.