Categorieën: Nieuws

Minima kosteloos een week op vakantie dankzij De Vakantiebank

De Vakantiebank geeft mensen en gezinnen die op of onder bijstandsniveau leven de mogelijkheid om toch een keer een week op vakantie te gaan. De stichting, gevestigd in de stad, groeit elk jaar en deze zomer gaan in totaal 150 families een week lang weg op kosten van De Vakantiebank.

“Via via kwamen wij erachter dat we ons konden inschrijven bij De Vakantiebank en daar vanuit zijn wij uitgenodigd om hier op vakantie te gaan “, zegt Lammert Jan Rooske op bungalowpark ’t Hout in Bakkeveen.

Het gezin Rooske verblijft een week in een pas gerenoveerde bungalow die beschikbaar is gesteld door twee zussen. De Vakantiebank mag van april tot en met oktober deze en nog een andere bungalow gebruiken om arme gezinnen een week vakantie aan te bieden. Maar de Vakantiebank is niet alleen in Bakkeveen actief. “We hebben safaritenten in Sellingen, Gasselte, Hulshorst en Otterloo”, vertelt Erik van Diepen van De Vakantiebank.

De Vakantiebank wil nog meer mensen die het financieel moeilijk hebben een kosteloze vakantie aanbieden en is daarom nog op zoek naar recreatie ondernemers die mee willen doen.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Goed idee, even in een andere omgeving. Dat doet een mens goed. Geniet ervan en hoop op mooi weer.

  • De rijken zijn in feite de nuttige leden van de maatschappij, aangezien zij met hun uitgaven (en bezit, w.o. dus extra vakantiehuisjes) zorgen voor werkgelegenheid voor allen die onder hen staan en daarmee de zwakkeren in de samenleving helpen het hoofd boven water te houden.

  • Fantastisch idee, alleen jammer dat mensen met een levenslange Wajong uitkering hier geen gebruik van kunnen maken. Die vallen altijd met zulke dingen buiten de boot.

  • Dit is een zoveelste uitwas van een corrupte en rovende overheid die mensen met roof, wet en regel onder de knoet houdt en niet een goede kans geeft een onafhankelijk en zelfstandig leven op te bouwen. De overheid en natuurlijk het (banken)systeem is er op gericht een groot deel van de bevolking af te remmen. We leven in een modern feodaal systeem en de armen zijn voor vele instanties een goed verdienmodel en kunnen alleen maar overleven dankzij kunstmatig gecreëerde armoede. Diep triest dat dit zoveelste project nodig is. Buitenlanders, de zogenaamde vluchtelingen, staan er wat dat betreft een stuk beter voor. Ach, vol stromend Vernederland doet het maar wat graag voor anderen ten koste van zichzelf en schept uieindelijk onhoudbare situaties voor later.. Daarbij moet opgemerkt worden dat de grote klap nog moet komen met meer armoede tot gevolg. Of hyperinflatie of een nieuwe giga crash zal daaraan voorafgaan.

Recente berichten

Nog één weekendje een beetje nazomeren, daarna bordjes verhangen naar herfst

Wie nog geen afscheid wil nemen van de zomer, zal dit weekend moeten gebruiken om…

3 uur geleden

Stadjer (18) opgepakt voor mislukte overval op juwelier in Meppel

Eén van de twee tieners die vrijdagochtend probeerden een juwelier aan de Hoofdstraat in Meppel…

5 uur geleden

Vredesmanifestatie op Grote Markt tijdens Internationale Dag van de Vrede: “Het begint op de basisschool”

Op de Grote Markt vindt komende zaterdagmiddag een vredesmanifestatie plaats. Het doel is om zoveel…

6 uur geleden

Bomvol programma Nationale Sportweek afgetrapt in Vinkhuizen

De NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen is vrijdag 20 september feestelijk geopend bij basisschool De…

8 uur geleden

Ruim honderd wietplanten geruimd uit appartement in Selwerd

In een appartement aan de Vlierstraat in Selwerd is vrijdagochtend een wietkwekerij gevonden en leeggehaald…

9 uur geleden

Gemeente mag grillroom aan Peperstraat sluiten, nieuwe eigenaar vangt bot bij rechtbank

De gemeente mag Grillroom Caïro aan de Peperstraat sluiten, oordeelt de rechtbank in Groningen. De…

9 uur geleden