Bij de rechtbank in Groningen diende vandaag de rechtszaak van Wietske Selles tegen de gemeente Groningen.
Selles eist duidelijkheid over de hoeveelheid en de duur van de zorg waar ze recht op heeft. Nadat in 2015 haar huishoudelijke hulp door de gemeente was stopgezet, heeft Selles in het voorjaar van 2016 ook al een rechtszaak aangespannen. Deze zaak heeft ze in beroep gewonnen. De gemeente heeft daarna 4 uur huishoudelijk hulp toegekend, maar de afspraken over welke soort hulp en voor welke periode die geldt, zijn onduidelijk.
Om die duidelijkheid af te dwingen heeft Selles daarom de gemeente nu voor de tweede keer voor de rechter gedaagd.
Volgens advocaat Ina Brouwer gaat deze zaak over de rechtszekerheid van mensen die afhankelijk zijn van zorg.
Als Selles in deze zaak gelijk krijgt zal de gemeente het beleid moeten aanpassen.
Uitspraak volgt over 6 weken.
Een rechtbank in Amsterdam heeft een 45-jarige Stadjer veroordeeld voor oplichting. De man krijgt tot…
Op de avond van eerste kerstdag heeft een brand gewoed in een schoorsteen van een…
De komende dagen zien we weinig verandering in het weer: de zon is vrijwel onzichtbaar…
Een 38-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van dinsdag op woensdag aan de…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt naar de Tasmantoren in de Stad. Dat meldt RTV Noord.…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt voor een incident langs de N360 bij Ten Post. Een…
Bekijk reacties
Als mevrouw zoveel energie heeft om een rechtzaak te voeren, waarom kan ze haar eigen huishouden dan niet runnen. Ik vind het vreemd om te claimen "recht te hebben op" een voorziening, die in feite niet vanzelfsprekend is. Bij onze Oosterburen is dat ook heel anders geregeld. Je maakt gebruikt van een gunst die het leven wat makkelijker maakt, maar het is absoluut geen "recht".
Het artikel niet gelezen ? Mevrouw is al door de rechter in het gelijk gesteld en heeft dus recht op huishoudelijke hulp op grond van de wet. Die discussie is al in de rechtbank gevoerd en mevrouw heeft gelijk gekregen. Het gaat ook niet om het huishouden runnen maar er fysiek niet toe in staat zijn . Mevrouw heeft dus geen keuze. Net als mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel ook geen keuze hebben om even de fiets te pakken, Maar dat staat niet ter discussie.
Ter discussie staat, zoals in het artikel te lezen is, of Groningen de uitspraak van 2016 juist uitvoert. En of de gemeente Gronongen andere mensen onterecht op de thuiszorg heeft gekort.
Je kan je hier beter afvragen waarom de gemeente er zoveel menskracht en geld voor over heeft om deze mevrouw al vanaf 2015 zo te behandelen. De overheid moet er voor de burger zijn niet andersom.