Acht restaurants in de stad stonden tussen november 2015 en augustus 2016 onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de NVWA. De restaurants kregen na bezoek van de inspectie minimaal drie boetes in twee jaar tijd. De laatste boetes dateren van eind 2016.
Het betrof vooral Chinese restaurants en restaurants met een buitenlandse keuken. Ook een brasserie en een snackbar sonden onder verscherpt toezicht. De landelijke cijfers zijn zaterdag gepubliceerd door RTL Nieuws dat een WOB (Wet Openbaarheid van Bestuur) verzoek indiende van de NVWA. De inspectie maakte daarna de inspectierapporten openbaar.
Brasserie Stijl aan het Hoendiep, Wah Hing aan de Oosterweg, Sushi Mall aan het Hout en cafetaria de Wachtkamer werden bij de laatst bekende inspecties tussen mei en juli 2016 in orde bevonden.
Ni Hao in het Stadsparkpaviljoen, Bombay Palace aan de Turfsingel en De Blauwe Lotus aan de Nieuwe Ebbingestraat kregen in juni 2016 nog een boete opgelegd. Meeneemcentrum Manna aan de Korreweg is voor het laatst in juni 2016 geïnspecteerd. De uitslag van deze inspectie staat niet in de cijfers van het NVWA over 2016.
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
Bekijk reacties
Het is goed dat ze een boete opgelegd krijgen maar het moet ook direct vermeld worden in de regio. Dat een zaak daardoor klanten verliest is zijn eigen schuld dan moet je het maar goed op orde hebben. Nu weten mensen niet dat het een smerige bende is.
Jammer dat dit nu bekend gemaakt wordt. We zijn alweer 1 jaar verder en vindt de berichtgeving wel heel summier.
Gaat het hier om paardenvlees i.p.v. Rundvlees of is het eten 1 graad te koud.
Maakt voor mij een groot verschil.
Alsof het eten van paardenvlees wezenlijk anders is dan rundvlees.
Tevens is de titel nogal stemmingmakerij. Om onder toezicht te komen staan hoef het echt geen "smerige bende" te zijn.
Een beetje naïef van je Max en waarschijnlijk heb jij een lagere meetlat voor wanneer iets smerig is,je komt pas onder toezicht te staan na meerdere keren in overtreding zijn geweest.En ja dat krijg je alleen voor elkaar als het een smerige bende is.
Heb een keer een Belgische reportage over een Belgische Chinees gezien, garnalen waren rauw zwaar besmet, na het langdurig frituren was er geen bacterie te meten...
Het is niet goed maar ze kwamen er in de reportage mee weg.
Andersom kan ook: alles perfect schoon en netjes en vervolgens te kort bakken met als gevolg zieke klanten.
Het is betrekkelijk.
Misschien ook een idee om de restauranthouders die goed scoren te belonen met een vermelding.
Ach, zolang ze niet gesloten worden door de NVWA en je bent geen maag-lever-darm patient, zal het allemaal wel een beetje meevallen of is het met een beetje norit wel op te lossen.