Categorieën: Nieuws

Tesla opent Store in Stad

Met ingang van morgen kent ook de stad Groningen een heuse Tesla Store aan de Rostockweg.

Tesla wil dat de de wereld overschakelt naar steeds duurzamere energie en probeert dat te bereiken door elektrische auto steeds goedkoper te maken. Inparkeren, afstand regelen en zelfstandig rijden lijkt voor de auto’s kinderspel.
Wereldwijd verkocht de autofabrikant meer dan 200.000 auto’s. Zo’n 7000 daarvan rijden rond in Nederland. Het is de achtste Tesla Store in Nederland. Een Tesla krijg je nu vanaf ruim 80.000 euro maar er wordt gewerkt aan een goedkoper type.

Tesla wil een fabriek in Europa, Groningen wil proberen die fabriek hier naar toe te halen. De actie Top Dutch vond alvast 2000 sollicitanten voor vacatures bij een mogelijke Tesla fabriek.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Neppe zooi die Tesla's.

    De-nivilerend ook. Zoveelste verkapte subsidie voor de rijken. Doorn in het oog van Hans Spektrui.

    Geef mij maar een mooie Duitse bolide. In alle opzichten superieur.

  • Waar de Toyota Prius het vooral van de Groen (s)linkse(s)e geitenwollensokken-en sandalen dragende bestuurder moet hebben, is de Tesla voor hen welke dit bedrijfsmatig kunnen rijden fiscaal bezien ontzettend aantrekkelijk.

  • Je zou bijna denken/hopen dat als die store hier is er ook een redelijke kans is op vestiging van de fabriek hier in het noorden .
    Of je nou een Tesla-fan bent of niet , werk is werk !!!

  • Het GroenLinks-irritatiesyndroom is nogal chronisch en hardnekkig aanwezig hè Middenweg :-)

    • Is al aardig weggezakt nu er perspectief is en het er op gaat lijken dat deze partij de eerstkomende jaren niet deel gaan nemen aan een nieuw te vormen kabinet. Moet er toch niet aan denken dat de deuren van de BV Nederland nog verder opengaan.
      Doe mij dan maar een Tesla fabriek

  • We zijn Tesla toch niet nodig voor een betere wereld? Tesla blijft ver achter bij de verwachtingen, te veel blabla en weinig autos verkopen.

    • Dnap je reaktie niet helemaal . Een auto van 80 ruggen ligt nou eenmaal niet erg gemakkelijk in de markt . En als jij een ander vervoermiddel wilt kiezen (en daarmee een betere wereld creëren) ben je daar toch vrij in ???

      • Ik heb net een elektrieke fiets gekocht voor veel te veel bij een plaatselijke fietsenhandelaar (anno 1905) je moet de middenstand in je dorp prijzen. Scheelt me 20 eu benzine in de week. Als tesla gewoon in de usa blijft, dan is dat ook een stuk milieuvriendelijker en goed voor locale initiatieven.

      • Ps de eerste nederlandse auto was oet grunn. de eerste elektrieke ook.
        Wij zijn tesla niet nodig tesla is ons nodig.

  • Ah, da's niet gek. Zeker het komende model, de model 3 zal in leasewereld hoge ogen gooien, denk ik.
    Alle duitse bolides en tegenvallende verwachtingen ten spijt, is het toch de toekomst.

    Ik ben benieuwd wanneer we in het kader van échte duurzaamheid onze eigen auto's kunnen laten ombouwen naar elektrisch.

  • "Fossiele" auto's hebben hun langste tijd gehad.
    Het advies voor sceptici (en azijnp*ssers): wen er maar gewoon aan.

    • Dat is wereldnieuws zeg... ik weet natuurlijk niet of jij in de realateit leeft, maar elk en iedereen weet dat fabrikanten van zowel auto`s als de huidige brandstofmotoren nu zo langzamerhand de overstap op nu nog elektrisch en n de toekomst waterstof gaat rijden.

      Heb zelf ook wel nagedacht willen om zakelijk een Tesla aan te gaan schaffen, fiscaal bezien geen slechte investering, echter prive kan ik er niets mee, daar ik er geen boot achter kan hangen.

      Het zo wellicht beter geweest zijn om deze posting een jaar of wat geleden te hebben geplaatst

      • Ja, ik leef JUIST in de realiteit... dat de Prius het vooral van GL'ers (waar ik overigens niet op stem, maar dat terzijde) het moet hebben staat juist ver van de realiteit.
        En gezien sommige reacties hier was mijn posting nou niet echt overbodig te noemen meneer Middenweg, en wellicht over een paar jaar (onverhoopt) ook niet.

  • Mevr. Halsema had tijdens haar laatste verkiezingstournee een Prius om zo afstand te nemen van de milieuvervuilende co2 uitstotende Benz van haar (toenmalige) vriend, waar zij op werd geattendeerd door het journaille, alles voor de kiezer tenslotte. De destijds bewust Prius rijdende automobilist werd vooral gekenmerkt door zijn of haar stemgedrag, veelal naar een link(s)e partij als het door mij aangehaalde GroenLink, wat dus wel op waarheid berust. Tegenwoordig zullen velen een Greenwheels auto gaan rijden, omdat dit het goed doet in hun sociale netwerk.

    De overige Prius/hybride rijders reden destijds en rijden ook nu nog voor 90% in een Tesla of een gelijkwaardige elektrisch aangedreven auto vanwege de fiscale voordelen, immers echt milieubewust rijden kun je dit nu nog altijd niet noemen door de veel te hoge CO2 uitstoot tijdens de productie van deze auto en alle benodigde onderdelen, incl. de accu`s. De uitstoot is ook heden ten dage, de productie meegerekend, nog altijd zo vervuilend dat je totaal bezien maar erg weinig minder voordeel aan CO2 uitstoot overhoud met dit soort auto`s in vergelijking met doorrijden/afrijden van en in een moderne benzineauto.

    • Daar zijn de pertinente leugens van milieudelinquent middenweg weer. Alles om maar in zijn stinkdiesel te kunnen blijven rijden.

      • Herinner jij je nog dat tijdens de vorige verkiezingen er grote ophef ontstond vanwege het feit dat Femke "ik hou van bomen" Halsema bleek rond te tuffen in een stinkende, vervuilende Mercedes? De spin docter van GroenLinks wisten niet hoe snel ze moesten melden dat mevrouw de bomen knuffelaar haar vervuilende Benz had ingeruild voor een 'groene' hybride Prius. Maar inmiddels liggen de verkiezingen alweer een tijdje achter ons...

        En dus is de Prius verdwenen van de oprit bij huize Halsema en staat er weer een ouwe gare Mercedes (met LPG, dat dan weer wel) voor de deur. En nou niet meteen gaan roepen dat zoiets hypocriet is. Want haar woordvoerster zegt dat de Mercedes van haar vriend (Robert Oey) is en dat die auto bovendien een “een niet-politiek onderwerp” is. Knopen we dat eventjes in onze oren?

        Femke zelf reist overigens, naar eigen zeggen, elke dag met de trein op neer tussen Amsterdam en Den Haag. Maar waarom had ze dan plotseling die Prius? De Prius was tijdens de verkiezingscampagne alleen maar ingezet uit “veiligheidsoverwegingen” omdat het de fractievoorzitter was afgeraden met het openbaar vervoer te reizen. Sureeee…

        https://www.duurzaamgeproduceerd.nl/nieuws/20140423-productie-elektrische-autos-kost-meer-co2-dan-van-benzineautos

      • Marc.

        Dankzij het harde werken en belastingbetalen van types als Middenweg kun jij 's-ochtends je nog een keer omdraaien en dan na een ontspannen rit op een door gemeente subsidieerde fiets voor communicatie-medewerker spelen. Of rij je stiekem toch ook wel een beetje in een auto?

        Wat meer waardering voor ondernemers in het MKB (kurk waar Nederland economisch gezien op draait) zou je sieren.

      • En maar lekker personen verdacht blijven maken in plaats van het probleem willen oplossen. Het gaat niet om een Mercedes van deze of gene. Het gaat er om dat we het systeem moeten veranderen in een duurzamer systeem. Dat nieuwe ontwikkelingen ook een CO2 belasting veroorzaken ligt aan het oude systeem, niet aan de producten zelf. Het is geen reden om niet door te gaan met verduurzamen. Je moet het grotere plaatje in beeld houden. Het misbruik van milieuargumenten om het status quo te behouden is hypocriet.

    • Volgens mij reed Ineke Van Gent (Groen Slinks) ook in 4keer4 terreinwagen. Aangezien ze ergens in de stad woont, tamelijk slecht uit te leggen.

      En charterde Paul Rosemoller niet vliegtuigen voor zijn de vele verblijven in zijn Franse vakantiewoning?

    • @Middenweg, volgens mij voelde je nogal aangesproken (en terecht overigens!) toen Evertjan het had over sceptici en azijnpissers ;-)
      Leve de toekomstige auto! Elektrisch, waterstof of anderszins... het moet alleen nog een stuk goedkoper worden.

  • Kan iemand verklaren waarom alle foutjes in het stuk dat All Gore voor zijn filmpje de bron was, allemaal in het voordeel van de theorie van de opwarmings-gelovigen waren?

    En waarom het de afgelopen tien jaar niet warmer is geworden, terwijl er meer broeikasgassen uitgestoten zijn?

    Aantonen of de tijdelijk opwarming niet gevolg van autonome verschuivingen in temperatuur was. Warmer en kouder worden van aarde is van alle tijden.

    Het ontkennen dat verduurzaming een ongekend krachtig verdienmodel aan het worden is? Het Westerse kapitalistische systeem in elkaar stort als er een tijd géén structurele groei is? (Kijk "Money as Debt")

    Voor gezond klimaatsceptisch geluid raad ik de tweets van DeplorableHayo aan. (Hayo Smit).

    MAGA (Make Audi Great Again)

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

5 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

6 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

8 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

8 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

11 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

13 uur geleden