Categorieën: Nieuws

“Topshelf wil lagere huur”

Topshelf, dat in het oude V&D pand aan de Grote Markt zit, wil een verlaging van de huur. Dat meldt RTV Noord.

Woordvoerder Marjan Diepeveen van Topshelf zegt niet precies waarom het bedrijf een huurverlaging wil, maar stelt wel dat de late komst van restaurant La Place het bedrijf veel geld heeft gekost. De huurverlaging zou van essentieel belang zijn voor Topshelf.

Topshelf opende in december vorig jaar de deuren, maar het zal niemand ontgaan zijn dat het geen publiekstrekker is geworden.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ik wil ook een lagere huur. Dan kan ik meer leuke dingen doen. Als je de huur niet kunt betalen op een toplocatie dan moet je verhuizen. Topshelf wil te veel en kan te weinig. Een succesvol warenhuis neer zetten is niet als een soort Tante Til kloddertjes roze op een leeg canvas smeren. neef Herbert zal er vast heel enthousiast over zijn maar verkopen doet het niet. Als je dan gaat lopen roepen dat het ligt aan La Place dan heb je het niet begrepen. La Place zit er niet voor de topshelf maar voor het Jumbo imperium. Die hebben hun eigen agenda. Als Topshelf dicht gaat zal Jumbo/La Place er ook wel weer uitgaan. Hudson's Bay wil eerst flink verbouwen voordat ze een winkel opent. (Hudson's bay of Saks Fifth Avenue) Maar goed misschien moet de gemeente de V&D maar kopen en slopen en op de kavel een nieuwe Oosterpoort realiseren. Het ontbreken van een V&D en Bijenkorf is goed geweest voor de uitbreiding van het winkelbestand in Groningen.

    • Dat het pand gesloopt mag worden ben ik met je eens. Is niet meer van deze tijd, saaie vierkante grijze blokkendoos.

      Maar door de gemeente laten oplopen en dan ook nog zoiets als Oosterpoort erin? Neuh, dat klinkt niet bepaald positief.

      Ten eerste waar moet je de auto neer zetten? Hoe moeten minder validen er komen als de gemeente vrijwel alle motorverkeer wil wegpesten? En zeker met "actracties" als het Oosterpoort is een relatief grote groep minder valide. En een doelgroep die hun neus ophaalt voor OV vervoer uberhaupt. Lekker rendabel zal het weer worden.

      Ik zou het verder zelf niet weten wat er moet of kan komen. Mijn gevoel zegt alleen dat het oude pand gesloopt dient te worden zoals eerder omschreven van waarom. En geen publieke functie als de Oosterpoort of het forum. Er zal ongetwijfeld ook nog meespelen (onder)bewust dat hier een dure v&d heeft gezeten met weinig interessante aanbod. Mensen kwamen er niet meer graag. Misschien helpt om deze reden ook wel dat er een nieuw gebouw komt.

      • Auto's kunnen in de Forumgarage of de Ossenmarkt. Je kunt er zelfs nog een garage onder maken met plekken voor minder validen. Als de artiesten komen dan komen de mensen. Dat is het probleem niet.

  • Topshelf moet oprotten! Een waardeloze zaak, waarin niets te koop is en wát er is is onbetaalbaar.
    Zo snel mogelijk omzetten naar Hudson Bay!

    • Als jij Topshelf al onbetaalbaar vindt dan kan jij een inkoop bij Hudson Bay helemaal vergeten aangezien die in een nog hogere en luxer segment zit.Gert Jan Slob (winkelanalist Locatus,lol)denkt dat een Hudson Bay wel zal slagen in de stad terwijl dat gebaseerd is op lucht,Bijenkorf zit ook in hetzelfde segment van de markt als Hudson Bay en heeft alleen verlies gedraaid op een A locatie (Herestraat)dat vergeet Gert Jan Slob voor het gemak even.Bovendien spreekt hij zichzelf tegen in diverse interviews,cijfers verzamelen kan iedereen ze op de juiste manier interpreteren is andere koek.

  • Topshelf draait vanaf de opening al verlies en dat zal ook zo blijven omdat er in Groningen geen behoefte is aan dit type winkel wat bovendien duur is (zeker in vergelijking met webwinkels waar zo'n beetje hun gehele collectie 15 - 25 procent goedkoper is)

  • Het is niet enkel Topshelf welke last heeft of gaat krijgen van (veel en veel) te hoge huren. Over een jaar of wat zal blijken dat er opnieuw lege plekken gaan ontstaan op de zogenaamde toplocaties. Recent een schoenenwinkel aan de Brugstraat failliet, niet vanwege het (schoenen)aanbod, maar vanwege een veel te hoge huurpijs welke je gewoonweg met een enkel filiaal nooit en te nimmer terug kunt en zult gaan verdienen.

    Zodra je slaaf van een hoge huurprijs bent (geworden) kun je het als detaillist vergeten.

    • Je ondertekent zelf een huurovereenkomst en je hebt daarbij vooraf al gekeken wat voor omzet je denkt te maken om deze huur op te brengen.Het argument huur is te duur daarom zijn we failliet gegaan is totale lariekoek,zelf de omzet te hoog hebben ingeschat is het probleem en niet anders.

  • Lees jij ergens dat ik medelijden met een ondernemer heb? Ik schrijf gewoon dat er door veel te hoge huren, er nog veel en veel meer detaillisten om gaan vallen.
    En natuurlijk zijn veel ondernemers te optimistisch waar het om te behalen omzet gaat.maar vergeet niet dat de prijzen online meer en meer dalen en als jij enkele jaren geleden je huurovereenkomst bent aangegaan, of hebt verlengd, heb je of krijg je door telkens lagere marges een probleem en daar heb jij als indernemer niet om gevraagd.

    • Ten eerste moet je goed lezen voordat je reageert,waar staat dat iets over medelijden?Ten tweede heb je wel eens van het woord 'visie'gehoord.Dat de prijzen online goedkoper zijn en worden gebeurt al meer dan 20 jaar en is dus niet nieuws onder de zon,het zijn de ondernemers zelf die de locatie kiezen met de daarbij behorende prijzen,achteraf jammeren is echt voor de ondernemer dat niet weet waar hij/zij mee bezig was.

  • Topshelf had beter moeten luisteren naar het statement van de Bijenkorf, het waarom de Bijenkorf ging sluiten. Iets met het besteedbaar inkomen van de Groninger, waardoor er geen plaats is voor dit dure segment.

  • Ik schreef dat ik geen medelijden heb, daarmee heb ik enkel jou posting willen bevestigen, mede omdat men zelf op een zeker moment heeft gekozen om iets te tekenen. Het is net als bij en met wijlen Sjoerd Kooistra, iedereen janken vanwege de hoge pacht, maar zij hebben allemaal wel ooit vrijwillig, zonder dwang, een overeenkomst getekend bij diezelfde Kooistra. Maar Is de recessie aan jou voorbij gegaan dan? Een jaar of wat geleden hing het halve Nederlands bedrijfsleven aan het infuus, veel ondernemers huren voor 5 + 5 jaar. Als een bank jou kredietwaardig acht op het moment dat jij je huurperiode wilt of moet gaan verlengen en er komt na een paar maanden of een paar jaar, op zeker moment, door welke oorzaak dan ook, een kink in de kabel waardoor diezelfde de bank twijfels gaat krijgen over je kredietwaardigheid omdat je omzet blijft dalen, ga jij dan maar aan een ondernemer uitleggen dat het beter voor hem of haar is om de stekker er uit te trekken. Denk dat veel ondernemers/detaillisten de gedachte hadden en hebben dat het morgen beter zal gaan.

  • doe eens zoals ze in rotterdam hebben gedaan en maak er een overdekte markthal van met allemaal verschillende winkeltjes in het pand durf te wedden dat het een succes word

    • Zo'n succes dat de winkeltjes er al weer mee ophouden. Er komen wel veel toeristen maar die kopen er niks. Alleen de horeca doet het goed. Dat concept is ook als eens geprobeerd in de Korenbeurs voor de AH er in kwam. Werkte niet.

  • De markthal in Rotterdam is een grote mislukking gebleken doordat ook daar de huren, net als elders in dit land voor detailhandel veel en veel te hoog zijn. Niet de Rotterdammers zelf deden en doen daar hun boodschappen, wat nu juist de bedoeling was, maar vooral toeristen vinden het een leuk uitje en daar kun je de kachel niet van laten branden. Het woord beleving, het nieuwe toverwoord in Nederland, zou wonderen moeten gaan verrichten, echter de consument heeft daar werkelijk niets mee, daar verdien je als detaillist geen knaak extra mee.
    Ook de schoenenfabriek aan het Akerkhof zou een en al beleving zijn, die zou het helemaal gaan maken, de enige welke daar nu geld aan over gaat houden is de curator.

    Betaalbare winkelpanden zal de enige oplossing kunnen gaan bieden waar het om het overeind houden van de kleinschalige detailhandel in Nederland gaat. Ik voel zelf geen behoefte om op een vrije dag de eenheidsworsten aan winkelaanbod in de dure winkelstraten van Groningen te gaan bezoeken en als ik veel mensen om mij heen beluister, ben ik bij lange na niet de enige.

    • En als Rutte of het aanstaande kabinet zijn zin krijgt, conform het verkiezingsprogramma van de VVD, gaat het besteedbaar inkomen van de Groninger nog verder achteruit. Dit zou betekenen dat de Groningers straks totaal zo'n 20 miljoen minder heeft te besteden aan de detailhandel op jaarbasis. Is de doorrekening. Lees ook het statement van de BIjenkorf en het waarom zij de deuren in Groningen gingen sluiten.

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

4 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

4 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

6 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

7 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

8 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

8 uur geleden