Wijkplatform Selwerd heeft via een brief aan de gemeenteraad haar zorgen kenbaar gemaakt over het aardwarmteproject WarmteNet.
Na het eerder deze week uitgebrachte rapport van het SodM, het Staatstoezicht op de Mijnen, zijn er twijfels over de veiligheid.
Voorzitter van het Wijkplatform Selwerd, Gerard Krouwels, maakt zich zorgen over mogelijke bewegingen in de ondergrond.
Hij vreest voor onvoorspelbare waterbewegingen op grote diepte. Door de jarenlange winning van miljarden kubieke meters aardgas, is de druk in de nabij gelegen gaswinningsvelden verminderd. Hierdoor is er een kans dat waterstromen deze kant op gaan bewegen.
Ook de voorlichting schiet volgens Krouwels tekort. De recentelijk georganiseerde informatieavond werd slechts door een handjevol mensen bezocht, en informeerde mensen voornamelijk over de voordelen van aardwarmte.
Begin volgend jaar staat de boring naar de 3,5 kilometer diepe put, op de planning.
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt naar de Tasmantoren in de Stad. Dat meldt RTV Noord.…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt voor een incident langs de N360 bij Ten Post. Een…
Zondag 22 december hebben Stadjers Raheel Ahmed en Haris Zaman de tweede prijs binnengehaald in…
Myron Hamming, voormalig stadsdichter van Groningen, is sinds deze week Awareness Ambassadeur bij Unicef Nederland.…
De paardentrailer die afgelopen nacht is gebruikt bij een vuurwerkdiefstal in de Stad, is dinsdag…
‘t Is nait best met 't weer. Na een grijze dag en een bewolkte kerstavond…
Bekijk reacties
't is even tijd voor een pauze als je merkt dat de (in dit geval groene) dominees hun voet al te voortvarend tussen je deur zetten.
Dat soort kwalificaties als groene dominee is getuige van slechte beschaving. Een grote bek maar weinig intelligentie.
het ligt er dan maar net aan wie bepaalt wat intelligentie is.
"is getuige van" getuigt anders ook niet van veel intelligentie...
Dat bepaal jij in ieder geval niet. Om de hork uit te hangen hoef je niet al te veel na te denken.
Toen VVD- burgemeester Jorritsma in Almere gaten in de ondergrond liet boren voor de verwarming van haar huis, toen was het land te klein.
Maar nu de Linksen gaten gaan boren in het toch al kwetsbare aardbevingsgebied, nu is alles ineens op voorhand veilig en voldoende onderzocht....
Wat een huichelaars!
Het wijkplatform is ook op eens een geologisch expert. Dus gewoon FUD zaaien
Zou het echt zo'n vaart lopen? De Twentse bodem wordt toch al jarenlang volgespoten met afvalwater van de NAM en daar merkt Nederland ook niets van.
Het is een goede zaak dat er grote vraagtekens worden gezet bij dit aardwarmteproject. Het ligt te dicht bij bestaande mijnbouw waardoor straks juridisch niet meer goed vast te stellen is waardoor schade nu precies is ontstaan. Alleen om reden daarvan moet je nu zeggen dat dit project moet stoppen. Pas nadat de gevolgen van de aardgaswinning niet meer merkbaar zijn in Groningen kan men weer een poging wagen. Dat duurt overigens nog een jaar of veertig a vijftig.
Toch vreemd dat de Rijksuniversiteit die er boven op ligt geen kik geeft. Die hebben echt wel expertise in huis. Dit is ook niet het eerste aardwarmteproject in Nederland. Vooral in de tuinbouw wordt het al vrij massaal toegepast en er zijn nog nergens problemen opgetreden. Naar ik begrepen heb wordt de veiligheid goed gemonitord en is er ook een protocol voor de verantwoordelijkheid bij schade waarbij expliciet ook de aardgaswinning wordt betrokken. Het SODM heeft zelf ook de vergunning afgeven. Dat ze het nu weer ter discussie stellen (overigens niet alleen dit project maar alle recente vergunningen) is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Uitspraken zoals dit kan de komende 40 a 50 jaar nog niet slaan nergens op. je kunt overal wel bang voor zijn, maar als je gewoon voorzichtig te werk gaat is er niet zoveel aan de hand. Het aansprakelijkheidsspook is gewoon juridisch gezeik. Als je je daardoor laat tegenhouden kun je je zelf beter opsluiten in een hutje op de hei zodat niemand je ooit wat kan maken.
Warmtestad heeft valse informatie gegeven het zou een gesloten systeem worden en nu blijkt het dus een open systeem te zijn vandaar de vraagtekens