Categorieën: Nieuws

5000 nieuwe studenten aan de KEI-week begonnen

De KEI-week is vandaag weer begonnen! De introductieweek voor de circa 5000 nieuwe studenten is bedoeld om de nieuwe Groningers klaar te stomen voor hun studententijd in de Stad.

De KEI-week is al jarenlang de grootste introductieweek van Nederland en mag zich daarnaast zelfs de grootste van Europa noemen. De week begint met de inschrijvingen op het Broerplein, hierna kan de student zich informeren op de Vismarkt. Hier staan bijna alle studentenverenigingen vertegenwoordigd, in de hoop nieuwe leden te vinden.

In deze week zullen alle studentenverenigingen hun deuren openen, een kijkje in een andere keuken is deze week mogelijk. Tevens is er dit jaar veel aandacht voor het goede doel, net als vorig jaar wordt er voor de Voedselbank geld en voedsel ingezameld. Men hoopt hiermee de student mee te geven dat er ook mensen in Groningen zitten die het met aanzienlijk minder te doen hebben. Groningen is de armste grote stad van Nederland, de grote studentenpopulatie zorgt er soms voor dat dit niet duidelijk belicht wordt.

De KEI-week is van maandag 14 augustus t/m vrijdag 18 augustus.

Kevin Schilder

Bekijk reacties

  • Helaas zijn er geen 5000 plekken voor fietsen ( wrakken) erbij gekomen.
    Handhaving van fout geplaatse fietsen , daar doen we ook niet aan......
    Je kunt het centrum bijna niet meer in.......

  • Groningen is de armste grote stad van Nederland, de grote studentenpopulatie zorgt er soms voor dat dit niet duidelijk belicht wordt: de groeten uit harare en welterusten!

    • Die studenten halen het gemiddelde aardig naar beneden ja. Een student. Studiefinanciering wordt niet als inkomen gezien. Er zijn dus veel studenten met een fiscaal inkomen van 0 euro. Groningen is niet zo arm als het lijkt.

      • We zijn arm door de studenten aldus deze Brabander. Nog nooit een kletskoek als dit gelezen. Een enkele reis retour naar Brabant.

      • Niet gewoon kwalificeren Otto. Ontkrachten. Waarom is het kletskoek dat studenten het gemiddelde belastbare inkomen van de Groninger omlaag halen? Mag ik het idee dat 'de Groninger' arm is niet van je afpakken ofzo? Is klagen jouw bestaansrecht en heb je dus zaken nodig om over te klagen? Maakt niet uit of het zo is, dus als mensen met feiten komen moet je ze deporteren.

        • Je bent als Brabo een schande voor de Groningse samenleving. Daarom bagatelliseer je ook de gaswinning en zijn gevolgen.. Daarom ben je ook een groot voorstander van dat Monstrum.

          Het was niet voor niets, dat de commissie Langman in de jaren 90 met een rapport kwam met daarin aanbevelingen. Dit om de armoede tegen te gaan, zodat Groningen in een gelijke tred zou lopen met de rest van Nederland. Het bleef onuitgevoerd. In plaats daarvan kregen wij prestigeprojecten, die hier niets mee van doen hadden. Een keuze door mensen zoals jij. Alsof ze in een walhalla terecht waren gekomen en de problemen in Groningen niet serieus dienden te nemen. 1 op de 5 kinderen in mijn stad groeien op in armoede. Het landelijk cijfer is 1 op 9.

          Go Home Marc! Een enkele reis retour naar Brabant!

      • Otto, weet je wat ik zo leuk vind aan Groningen? Dat hier mensen wonen die overal vandaan komen. Het is absurd om mensen te diskwalificeren vanwege hun afkomst, ga je schamen.

      • Ha! Absoluut geen schaamte. Het gaat er mij om, dat die infiltranten nu ook de politieke agenda bepalen in Groningen. Van die happy few die voor op de barricade staan voor een Forum en een regiotram, de gaswinning bagatelliseren, terwijl zijn oerbewoners in armoede verzuipen. Go Home!

    • overigens, het kan niet vaak genoeg gezegd: het broerplein bestaat niet: het is gewoon broerstraat.

  • Het is weer heel erg gezellig met al die studenten !
    En dat beetje overlast dat ontstaat overleven we ook wel weer.
    Persoonlijk vind ik het wel jammer dat Groningen zo'n witte stad is, het zou de pluformiteit en variatie ten goede komen wanneer er wat meer andere culturen in het straatbeeld zichtbaar zouden zijn.

  • Het is pluriformiteit Sjaak, beetje op je taalgebruik letten, dat leest iets makkelijker voor een ander. Als je iets meer pluriformiteit zou willen, zou je er wellicht beter aan doen richting Almere of Rotterdam te gaan verhuizen. Daar kom je meer dan genoeg verschillende culturen tegen, Rotterdam kent er tegenwoordig iets van 180 verschillende. Of maak je deel uit van de stagnerende asiel industrie en ben je bang voor je baan?

    • Het nieuws van vandaag 17 augustus 2017 werd in ieder geval wederom gedomineerd door migranten. Het mediapark te Hilversum en de aanslag in Barcelona.

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

33 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

1 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

4 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

5 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden