50-plussers aan de slag als rij-instructeur

Rijschoolketen NXXT opent een nieuw opleidingsinstituut voor rijinstructeurs in Groningen. Het bedrijf wil zo voldoen aan de sterk groeiende vraag naar instructeurs in het noorden. 

De vakopleiding zal zich voornamelijk richten op omscholing van oudere werknemers die elders hun baan zijn kwijtgeraakt. “Leeftijd is geen probleem, het vak van rijinstructeur leent zich perfect voor 50-plussers.”, aldus directeur Jan Catsburg.

Het CBR heeft onlangs laten weten dat de wachttijden voor het rijexamen flink oplopen door een tekort aan examinatoren. De optrekkende economie, de mogelijkheid om op 17 jarige leeftijd een autorijbewijs te halen en het tekort aan ervaren instructeurs zorgt voor een hoge werkdruk bij het rijvaardigheidsinstituut.

De rijschoolketen stoomt aspirant-rijinstructeurs binnen acht maanden klaar voor het beroep. ”De omscholing en werkgelegenheid zijn bij ons beide geregeld, iemand die langdurig thuis zit en niet weet wat hij moet doen heeft nu een uitweg”, stelt directeur Catsburg.