Categorieën: Wijken

Bewoners Plantsoenbuurt in actie tegen vrachtwagens Coop

Bewoners van de Plantsoenbuurt zijn de overlast van vrachtwagens van supermarkt Coop in de Kerklaan zat. Na een online petitie werden vandaag spandoeken opgehangen door buurtbewoners.

Met de actie willen ze dat er een oplossing komt voor de overlast en de gevaarlijke situaties die vrachtwagens van Coop veroorzaken bij het laden en lossen. De vrachtwagen moet achteruit in de Zwarteweg inparkeren, waarvoor hij een paar honderd meter achteruit over de Kerklaan moet rijden. De Zwarteweg en de Kerklaan zijn druk met verkeer en ook wonen er veel gezinnen met jonge kinderen.

Maandag is er een hoorzitting over dit probleem. Tot die tijd wenst Coop niet te reageren.

 

Rob Willems

Bekijk reacties

  • Het echte probleem is niet zozeer het achteruit rijden van de vrachtwagen van Coop, maar meer de paranoia van buurtbewoners in de Zwarteweg die last hebben van 'Privacy' rond 1:18 ev in de video zie je ergens rechts in beeld om die reden een heel sneu hekje staan.

    Een aantal jaren terug hebben, de toen nieuwe, buurtbewoners het met de echte reden geprobeerd, namelijk dat ze last hadden van 'Priviacy', en van de koplampen van de vrachtwagens, het roken van het personeel bij het ingangetje etc etc etc. Toen werden ze niet gehoord vandaar nu maar op deze wijze. Jammer dat OOG daarin niet wat kritischer heeft gekeken tijdens het filmen op locatie...

    Overigens kan ik me heel goed voorstellen dat Coop niet direct wil reageren. Daar in de Zwarteweg hangt letterlijk een zwart en guur klimaat door buurtbewoners.

    • Duidelijk geen bewoner van de buurt!
      Je mening geven zonder daadwerkelijk weten van de hoed en de rand is erg gemakkelijk.
      De problemen zijn groot en gevaarlijk. Er ligt een goede oplossing klaar. Wachten is nu op de uitvoering.
      Zowel coop als gemeentte als buurtbewoners zijn positief over de plannen.

      • Ik kom er vaker dan U denkt. En ik onthoud ook nog wel eens berichten uit het verleden. Tijdens de zitting bleek ook dat de door mij genoemde reden eigenlijk het probleem is. Coop heeft namelijk altijd al, en die winkel is daar een instituut, in de Zwarteweg gelost en geladen.

        Dat de vrachtwagen daar niet normaal achteruit kan rijden geeft wel aan hoe ongeloofelijk sociaal 'Stadjers' zijn geworden. Een ander voorbeeld ik mocht laatst nog meemaken dat een vijftig plusser een Aizatiesche studente op de fiets de huid compleet vol schold... Omdat ze voor mij stopte om mij vooor te laten gaan op het zebrapad!

      • Nog een interssant detail, de persoon die namens de buurtbewoners spreekt is degene die claimt het meeste last te hebben van het laden en lossen van de vrachtwagens....

        Bent U daar toevallig de vrouw/vriendin van?

  • ik woon er zelf. probleem is dat mensen geen geduld mee hebben om die vrachtwagen bestuurder de tijd kunnen om hun werk normaal uit kunnen voeren dit slaat nergens op mensen met hun actie gedoe lopen wel de coop binnen

  • De Kerklaan is een fietssnelweg, daar moe je je kindertjes niet laten spelen. Je moet ze ook niet door de Louise Henriëttestraat laten rijden. Een grote Truck over een woonerf? En dat noemt zich buurtbewoner.

    Er voor zorgen dat de truck gewoon vooruit de Kerklaan in kan. Tot voorbij de zwarte weg rijdt en achteruit insteekt en vervolgens er weer vooruit uit kan richting plantsoen. Ik vraag me af waarom dat nu niet kan eigenlijk niet kan.

    • Wanneer dit zou kunnen dan zou het allang gedaan zijn. Zal wel iets met draaicirkels oid te maken hebben.
      Belachelijk trouwens dat over zo'n drukke fietsroute een vrachtauto dagelijks zo'n lang stuk achteruit moet rijden en dan ook nog in een woonerf moet lossen.
      Veel logischer is een oplossing om te lossen aan de Kerklaan en een keermogelijkheid te creeren aan het eind van de Kerklaan of een straat eerder.

      • Manuoevres waarbij de vrachtwagen de volledige straat blokkeert zijn ook niet wenselijk. Beste oplossing is een magazijn elders in de stad en de bevoorrading door een busje van de Supermarkt zelf

      • Lol,een supermarkt gaan bevoorraden met busjes .m.a.w. de gehele dag busjes die af en aan rijden?.Met jou 'oplossing' heb je extra mensen en tijd nodig daarbovenop creëer je extra verkeer.Een supermarkt runnen op deze plek zal dan meer haalbaar zijn.Overigens zit deze supermarkt er al ver voordat deze buurtbewoners geboren waren.

      • Je zult aan de Kerklaan parkeerruimte moeten opofferen om een laad- osplaats te creeren. Dan wordt de straat ook niet geblokkeerd. Probleem is dat een supermarkt op deze plek niet zo'n goede invulling is.

  • De oplossing is heel simpel zodra de vrachtwagen er aan komt belt hij de supermarkt die vervolgens even 1 a 2 man naar buiten sturen om te controleren dat er geen kinderen tijdens in het inparkeren(rijden)bij de vrachtwagen in de buurt komen.Er zijn erg veel klagers maar er is niet één die met deze simpele oplossing komt dat zelfs een klein kind kan bedenken.

    • Het gaat niet alleen omhet inparkeren maar vooral om het achteruit rijden door bijna de hele Kerklaan. Dat los je niet op door een paar supermarktmedewerkers met de vrachtautos mee te laten lopen.

  • Je zou de voormalige Klaas de Vriesschool plat kunnen gooien om daar een betonnen tumor met kijkgaten op te gaan bouwen incl. ruime detailhandel op de begane grond. Een deel van het plantsoen tussen de Nieuwe Ebbingestraat en de Kerklaan zou je dan kunnen transformeren tot een ruime parkeerplaats. Dit zou een optie kunnen zijn.

    Een klein deel van de buurtbewoners blij, de skyneten blij.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

5 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

8 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

9 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

9 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

11 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

12 uur geleden