FC Groningen in blessuretijd onderuit tegen PEC Zwolle

sport
Foto: Sportphotoagency.com Ritsu Doan heeft gescoord tegen PEC Zwolle.

FC Groningen heeft zaterdagavond in Zwolle met 3-2 verloren van PEC. De winnende van PEC Zwolle viel in blessuretijd nadat Groningen met tien man op het veld stond. FC Groningen blijft door de nederlaag elfde staan in de eredivisie.

PEC Zwolle startte goed en kreeg met name via Stef Nijland, zoon van FC Groningen directeur Hans Nijland, enkele kansen. Sergio Padt hield zijn doel echter schoon. FC Groningen kwam na een kwartier aan de leiding via Ritsu Doan. Vier minuten later werd het gelijk door Nijland toen Padt een schot niet goed pareerde. FC Groningen kreeg daarna meer controle over het spel.

Tien minuten na de pauze maakte Tom van Weert er 2-1 van voor FC Groningen. Er was protest bij PEC, omdat de bal niet geheel over de lijn zou zijn gegaan. Juninho Bacuna was dicht bij de derde voor FC Groningen, maar aan de andere kant moest Padt handelend optreden. Dat lukte niet bij een inzet van Ryan Thomas na een uur: 2-2. FC Groningen werd beter met onder meer een kopkans voor Mimoun Mahi. Na 87 minuten maakte Van Weert een harde overtreding en kon FC Groningen verder met tien man. PEC Zwolle profiteerde en Youness Mokhtar maakte er in blessuretijd 3-2 van.