Categorieën: Nieuws

Groningen heeft miljoenentekort op de jeugdzorg

De gemeente Groningen heeft in 2017 een tekort van maar liefst 4,1 miljoen euro op de jeugdzorg. Alle Groningse gemeenten samen stevenen dit jaar in de jeugdzorg af op een tekort van meer dan tien miljoen euro.

Steeds meer kinderen kloppen bij jeugdzorg aan voor hulp. Het stijgende aantal vechtscheidingen en de toename van het aantal mensen met een psychische stoornis zijn hiervan de oorzaak.

Tot nu toe zijn er nog geen gemeentes in de provincie Groningen die een wachtlijst op hebben moeten stellen. Of in de toekomst iedereen nog terecht kan bij jeugdzorg is wel de vraag. De gemeenten trekken daarom bij het Rijk aan de bel. Daarmee hopen zij een beleidsverandering te bewerkstelligen.

Lars de Leeuw

Bekijk reacties

  • En toch stemde Nederland weer massaal op de sociale afbraakpartij VVD, alleen de PvdA heeft de rekening moeten betalen door in zee te gaan met deze hyena's. Was hun eigen en domme keuze.

    De komende jaren gaat de VVD lekker verder, hoger eigen risico zodat de VVD eindelijk in de buurt komt van de door hun gewenste 500 euro eigen risico. Dan krijg je eindelijk echt veel zorgmijders die het in de ogen van de echte VVD'ers economisch niet waard zijn om uitgebreid medisch geholpen te worden.

    Stem voor, stem VVD!!!

  • Schandalig ...Het tekort wordt veroorzaakt door het wanbeleid van de gemeente die in tegen de Landelijke afspraken in meer dan 3 miljoen uitgeeft aan UITGEPROCEDEERDE ASIELZOEKERS ..."moet ik verder gaan"....?

  • En hoeveel van dat geld bedoeld voor zorg is opgegaan aan salarissen en bonussen van managers, directeuren, gemeente ambtenaren etc.

  • links huchel karbinet ! de rijken worden er beter van en de gewone burger de dupe. maar ja Nederland heeft gestemd en Rutte drie gekregen! hoe is het mogelijk dat een partij die klein is aan de macht komt met ander kleine partijen?? en de partij die gewonnen heeft op de bank zit??? heet dat niet oplichting of wel witteboordencriminaliteit?

  • Goh: Groningen zit duidelijk op het verkeerde spoor zet hele teams op gezinnen waar simpele hulp afdoende is, bied geen hulp of simpele hulp waar specialistische hulp wel nodig is. (goedkoop is duurkoop, problemen verergeren)
    Trekt preventief kinderen uit huis, kinderen die allang terug kunnen naar de biologische ouders, komen niet naar huis.
    En Groningen maar betalen jeugdzorg stuurt de rekeningen wel immers er moet productie gemaakt worden. Hulp bieden doen ze niet, incasseren des te meer!

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

5 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

8 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

9 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

9 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

11 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

12 uur geleden