Jong FC Groningen ruim langs ACV

Foto Andor Heij: Jong FC Groningen - ACV.

Jong FC Groningen gaat dit seizoen een aardig woordje mee spreken in de derde divisie op zaterdag. Het team oogt volwassener en sterker dan vorig jaar en bovendien werd op sportpark Corpus den Hoorn de tweede overwinning van het seizoen geboekt. ACV werd overtuigend met 5-1 verslagen.

Al na zes minuten stond FC Groningen met 2-0 voor. Tim Riksman bereikte na vijf minuten Michael Breij en die schoot raak. Een minuut later was Riksman opnieuw de aangever en Tim Freriks was trefzeker: 2-0. De ploeg uit Assen kon na zeven minuten er weer een wedstrijd van maken, maar FC Groningen doelman Jan Hoekstra stopte de strafschop van Pascal Huser. Beide ploegen kregen enkele kansen en na 37 minuten kwam FC Groningen na een overtreding van ACV doelman Bart Woering op 3-0. Joël Donald schoot de strafschop binnen.

In de 51e minuut werd het 4-0 toen Breij vanuit de draai via de binnenkant van de paal raak mikte. Drie minuten later kreeg ACV weer een strafschop die dit keer wel werd benut door Marco van der Heide: 4-1. ACV ging meer op de aanval spelen en hield achterin open huis. Jong FC Groningen miste echter enkele grote kansen. Pas na 87 minuten kwam het slotakkoord door Robbert de Vos: 5-1. Jong FC Groningen klom naar de derde plaats achter VVOG en Jong Almere City.