Categorieën: Nieuws

Onlanden plaatst foto’s van overtreders

De beheerders van De Onlanden hebben het druk met bezoekers op ongewenste plekken die het natuurgebied verstoren. Met foto’s op twitter hoopt men de aandacht van de overtreders te krijgen of op hen te vestigen.

‘Als u deze man bent of kent, weet dan dat kanoën in De Onlanden alleen toegestaan is op bepaalde routes en NIET op deze plek’, luidt de begeleidende tekst.

Eerder werden al foto’s geplaatst van motorcrossers in De Onlanden.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Schei nu toch eens uit met overal maar verbodsborden neer te (willen) zetten! Jullie hebben zelf deze fake nature in dit gebied ontwikkeld en dat alles op en nabij het Leekstermeer, welk meer als sinds mensenheugenis was en is bestemd voor recreatief gebruik. Nu willen jullie er grotendeels no go are`s van gaan maken, en is het nog enkel nog toegestaan aan een enkeling om het legitiem te mogen betreden en dat in zo`n dicht bewoond land als tot wat de BV Nederland nu is verworden, dit is gewoon vragen om dit soort overtredingen.

    Wat gaat jullie volgende stap worden? Niet nog langer gemotoriseerd mogen varen op het Leekstermeer?

    Progressief denken is klaarblijkelijk niet aan jullie besteed.

  • En je boot eens goed schoonboenen zonder gebruik te maken van vervuilende chemicaliën! Zo te zien is dat een stadjer.

  • Middenweg bedoelt met een dicht bewoond land, Amsterdam-centrum. Middenweg ziet ook niet het verschil tussen Onlanden en Leekstermeer, wat 2 totaal verschillende gebieden zijn. De rest is ook onzin, verkeersborden, fake nature, no go area's, dit is gewoon vragen om aandacht. Rene schrijft Eens, alsof het ooit zo was als Middenweg omschrijft (eens is ooit).
    Marc reageert ook nog en ziet meteen dat deze malloot in het bootje een stadjer is, alsof stadjers zoiets zouden doen in zo'n belangrijk natuurreservaat. Blijft over dat die man zijn boot, die kanoachtig lijkt te zijn, eens goed moet schoonmaken zonder chemicaliën (met umlaut).
    Wat 'n boudel!

    • Ik bedoel met dichtbewoond land toch echt heel Nederland! Ecologisch gezien zou Nederland maximaal 12 miljoen inwoners moeten kennen om alles nog enigszins leefbaar te houden, niet enkel nu, maar ook en vooral voor mijn en onze kinderen en kleinkinderen. Ik ken het gebied al sinds mijn jeugd, nooit waren er problemen, tot men het daar in is gaan richten als waterberging. Om in aanmerking te komen voor Europese subsidiegelden en het gebied toch moest worden gecultiveerd om als waterberging te kunnen dienen kon men er gelijk een fake nautre area van gaan maken. Had men het ingericht als fake nature ten faveure van iedereen, voor iedereen, dan had men er beter aan gedaan om een kanaal te graven in plaats van het nu aanwezige stroompje richting Ter Borch, met een doorvaarhoogte in het viaduct over de Peizerweg van 2.75mtr. in plaats van de 0.80mtr. doorvaarhoogte welke dit nu ongeveer kent. Via het aanwezige sluisje in Ter Borch zou men dan over het Paterswoldsemeer kunnen varen, om daar dan via het sluisje in de Hoornsedijk naar het Noord Willemskanaal richting Groningen of Assen verder te kunnen reizen. Ook dat zou subsidiabel geweest zijn, echter is men daar bewust volledig aan voorbij gegaan.

      Nee er moesten/moeten otters worden uitgezet, om zo legitiem het gebied voor alles en iedereen af te kunnen sluiten, echter men was/is vergeten dat er al sinds mensenheugenis een weg, wat zeg ik een snelweg, een hoofdverkeersader langs de Onlanden/Leekstermeer loopt, waardoor er al enkele uitgezette otters doodgereden zijn.

      Vind het een kwalijke zaak van "natuurminnend" Nederland om zo met onschuldige dieren om te gaan.

  • Ps Babette,

    Het gaat inderdaad om een stadjer welke daar in zijn kano onbewust al peddelend over het Leekstermeer in een no go area genaamd Onlanden terecht is gekomen.

    • PS middenweg, watermanagement verwoest veel, daar ben ik het volledig mee eens, maar ja wie zijn wij om een idee van iemand die onder het genot van een pilsje bedacht heeft, zijn hobby te verstoren? Die otters worden inderdaad puur uitgezet om dood gereden te worden, met veel publiciteit worden ze uitgezet, daarna hoor je er niks meer over. Vroeger had je in Groningen geen plasdras gebieden (alleen de naam al) maar akkers en graslanden met bloemen, de landbouw daar is helemaal niks natuurlijks aan, chemische fabrieksterreinen zijn het. Om dat watermanagement spel en de chemische terreinen inclusief chemische veeteelt te compenseren zijn er wat natuurgebieden aangelegd, waardoor we nu met zeldzame publiekstrekkende vogels zitten die hier niet thuis horen. Het gaat zogenaamd goed met de natuur, zelfs de Grijze Wouw uit spanje woont hier. Natuur organisaties die hun eigen vlees keuren. Alsof mensen gunstig zijn om natuur te beheersen, maar goed wat doen wij er aan..
      Ik gooi nog wel eens wat bloemzaden (inheems) in bermen om de eenzijdigheid aan plantengroei te compenseren. Persoonlijk hoop ik op verdere decentralisatie op elk gebied, zo compenseert de boel zichzelf, we gaan nu een nieuwe wereld tegemoet waarin computers gaan sturen ipv mensen met eigen belangen. Politiek wordt overbodig, contant geld wordt overbodig, nationaliteit wordt overbodig, agrarische export en export in het algemeen wordt overbodig, gas wordt overbodig.
      Eh waar ging het ook alweer over? Ja eh die man in die boot , ik geloof niet dat het een stadjesr is , ik denk eerder een duitser want de naam op de boot klinkt duits, heb je initialen van die zogenaamde stadjer? Is het aantoonbaar?
      Wat een booudel.

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

3 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

3 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

5 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

6 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

7 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

7 uur geleden