Een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen heeft aangetoond dat beleggers niet letten op het geslacht van topbestuurders, maar op hun functioneren.
Slechts 6 procent van de bestuurders van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen is vrouw. Het kabinet en meerdere sociale instanties ervaren dit als problematisch. Het kabinet heeft voor de verkiezingen aangegeven dat dit percentage zou moeten stijgen naar 30 procent. Maar het onderzoek concludeert dus dat het beleggers niet uitmaakt of er een vrouw in een topfunctie wordt aangesteld. Zij blijken de kwaliteiten van de bestuurder te beoordelen, niet het geslacht.
Deze conclusies zijn getrokken uit het onderzoek van Eline Brinkhuis en Bert Scholtens van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Zij onderzochten op systematische wijze hoe beleggers reageren op het benoemen van vrouwelijke topbestuurders, er zijn geen significante verschillen aangetoond.
Dit onderzoek gaat in tegen uitkomsten van eerdere wetenschappelijk onderzoek. Tevens zijn beleggers zeer huiverig voor quota om meer vrouwelijke bestuurders te realiseren, omdat beleggers denken dat op die manier de vrijheid om de beste bestuurders te werven wordt beperkt.
De sneeuwpret en -overlast van woensdag krijgt donderdag nog een klein vervolg. Daarna is de…
Waar moet het nieuwe muziekcentrum komen te staan? Het college heeft woensdagavond laten weten alle…
De komst van een AZC naar de Eemsgolaan hield vorig jaar de gemoederen flink bezig.…
De komende nacht kan er weer (winterse) neerslag vallen in Groningen. Daarom blijft de weerswaarschuwing…
Per 1 april stopt Esseline Schieven als directeur-bestuurder van Nijestee. Volgens de woningcorporatie grijpt Schieven…
Eén van de twee dierenactivisten die vorig jaar september in het water sprongen tijdens een…
Bekijk reacties
welke beursanalist zou iets anders zeggen: euro's/munten zijn onzijdig.