Categorieën: Nieuws

Record voor Vindicat: 470 nieuwe leden

Studentenvereniging Vindicat heeft dit jaar een record aantal nieuwe leden kunnen bijschrijven. Dit ondanks de misstanden bij ontgroeningen en de publicatie van de beruchte bangalijst met studentes.

Tijdens de KEI-week en introductieperiode hebben zich 470 studenten ingeschreven. Dat zijn er twintig meer dan vorig jaar.
Albertus Magnus kreeg er 390 studenten bij, ruim honderd minder dan vorig jaar.

Dizkartes telt 235 nieuwe leden, Navigators 121, Cleopatra 82, Unitas 45 en Bernlef 37. De cijfers zijn afkomstig van de universiteitskrant.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

      • Met een gezonde gewetensontwikkeling hou je het niet in een corps uit, kun je je niet aan het vele uitschot daarbinnen conformeren. En daar draait het om: je conformeren aan de toekomstige "elite"'.

        Degene die iemand, die op de grond lag, tegen zijn hoofd trapte, had ik met een barkruk het glas door, de Grote Markt op geslagen.

        • Hij ging op het hoofd staan, en het is niet gebeurd op de sociëteit. Het gros van de Vindicaters zijn gewoon normale lui. Zoals altijd verpesten enkelen het voor de rest.

      • Aantal mensen dat ondanks langdurig bevoorrechte positie normaal blijft, is zeer beperkt. Heb je het over morele grootheden als Mandela, Poetin en Havel.

        Iets teveel gezien van, en gehoord over Vindicat om niet tot de conclusie te komen dat het crypto-feodale fantasieën er heersen. En dat de mentaliteit ten opzichte van de door Vindicat knor (hoorde van voormalig collega dat hij er als schoonmaker een doodgetrapt varken aantrof) genoemde medeburgers, sadistische trekken kent.

        Een motto van het Leidens corps (Minerva) is bijvoorbeeld "bescherm elkaar, spuug op de rest. Geen wonder dat het Westen het tegen China en Oost-Europa (waar ondanks oligarche, normaliteit de norm is) gaat afleggen. De VS heeft in Syrië verloren; omdat het de eigen gekte en dat van hun jihadistische proxy als norm zag, terwijl de meeste Syriers gewoon vreedzaam met hun buurtjes, van welk geloof/etniciteit dan ook, wilde samenleven.

        Had een verkeerd beeld bij het kop-sta-incident. Toch ben ik nergens tegengekomen dat toen dit gebeurde, er krachtig is opgetreden. En na afloop was er publieke verontwaardiging en doorbreken van Omerta voor nodig om de sociopaat te royeren.

Recente berichten

Amrut Sijbolts raakt fractievoorzitterschap Stadspartij 100% kwijt

De fractie van de Stadspartij 100% voor Groningen heeft later weten per direct alle samenwerking…

1 minuut geleden

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

1 uur geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

5 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden