Categorieën: Nieuws

Gouden gloeilamp voor wethouder

Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) heeft woensdagochtend een gouden gloeilamp gekregen uit handen van ROOD, de jongerenafdeling van de SP. ROOD roemt de wethouder vanwege zijn aanpak van malafide huisjesmelkers.

“Huisjesmelkers en bonafide pandjesbazen zijn al jaren een probleem”, zegt Jildou de Jong van ROOD. “Regelmatig komen er studenten bij ons aan de deur die uitgebuit worden. Die ten onrechte bemiddelingskosten in rekening wordt gebracht of betalen voor lucht. We zijn blij dat de wethouder daar nu actie tegen gaat ondernemen en hebben hem daarom een gouden gloeilamp gegeven om hem te complimenteren.”

“Wat we gaan doen is dat we een verhuurdersinspectie aan het werk gaan zetten”, zegt wethouder Van der Schaaf. “Wel moet ik toegeven dat dit een lastig probleem is, en dat we als lokaal bestuur eigenlijk veel meer regels en mogelijkheden zouden willen hebben om dit echt goed aan te kunnen pakken.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Is het niet mogelijk om bestemmingsplannen, bouwvergunningen enz veel meer op de gemeentelijke en burgelijke wensen aan te passen? En ze dan streng te controleren.
    Ik lees elke week weer aanvragen , voor optopping, studios die worden gebouwd in normale woonhuizen enz.
    Dat moet toch te verbieden zijn met gemeentelijke verordemingen.

  • Wr wordt alleen naar de negatieve aspecten gekeken maar er zijn ook pandjesbazen die zich aan de regels houden.

    • De verhuur van woningen voor studenten zou een aangelegenheid moeten gaan worden van woningcorporaties. Particuliere verhuurders zouden door uitstervingsbeleid van bestaande vergunningen beetje bij beetje de mogelijkheid moeten worden ontnomen om nog langer en/of nog meer woningen aan de sociale huur- en starterskoopmarkt te onttrekken.. Indien men vast wenst te houden aan verhuur door particulieren, dan ook gelijke monniken gelijke kappen, door verhuurders gelijk te stellen aan corporaties waar het gaat om onderhoud, zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde, ook waar het om tuinonderhoud gaat.

  • 'Huurteams' aldus Roeland van der Schaaf. Goed voor de werkgelegenheid bij de MJD hé Roeland op kosten van de belastingbetaler. Enne, voorkomen is beter dan genezen. Dit is een mosterd na de maaltijd als onnodig. Alsook de binnenstad in puin door deze louche huisjesmelkers. Beleid dat werd gefaciliteerd door de lokale politiek en nu mooiweer praten!

  • De bemiddelingskosten kun je via de rechter terugkrijgen. Het duurt wel even en het kost ook wel wat. Daarom mijn advies om met een hele groep naar de rechter te stappen. Op deze manier kunnen de kosten worden gedrukt.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

4 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

4 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

6 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

6 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

9 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

11 uur geleden