Lycurgus door in Champions League

Abiant Lycurgus heeft de laatste voorronde in de Champions League bereikt. De Groninger volleyballers waren donderdagavond, zoals verwacht, ook in de returnwedstrijd in MartiniPlaza veel te sterk voor KV Luboteni Ferizaj uit Kosovo: 3-0.

De ruim 2800 toeschouwers zagen dat de thuisploeg al in de eerste set duidelijk beter was en lange tijd een punt of 7 voorstond. Toch kwamen de gasten nog terug tot 22-20. Het eerste setpunt voor Lycurgus werd meteen verzilverd: 25-20. In de tweede set kon Luboteni de Groningers bijbenen tot 7-7. Daarna scoorde Lycurgus 9 punten op rij. De set eindigde vervolgens in 25-16. In het laatste kwart kreeg Lycurgus nauwelijks tegenstand meer: 25-14.

Vorige week won de ploeg van coach Arjan Taaij ook al eenvoudig met 3-0. De tegenstander in de laatste voorronde is het Belgische Noliko Maaseik. De thuiswedstrijd is op woensdag 8 november in de topsporthal van het Alfa-college, omdat MartiniPlaza dan niet beschikbaar is. De returnwedstrijd is op zondag 12 november.