Categorieën: Nieuws

‘Regeerakkoord leidt tot verslechtering koopkracht huurders’

De Woonbond heeft weinig lovende woorden over voor het regeerakkoord van kabinet Rutte III. De organisatie vreest onder andere langere wachttijden voor sociale huur en een daling van de koopkracht.

Het bezuinigen op de huurtoeslag, het in stand houden van de verhuurderheffing en hogere huren zorgen voor problemen voor mensen met een laag inkomen. De Woonbond maakt zich ernstige zorgen over de plannen in het concept-regeerakkoord.

De Woonbond ziet het in stand houden van de verhuurderheffing niet zitten. Die  is door het vorige kabinet ingevoerd als tijdelijke crisismaatregel. De organisatie vindt dat deze maatregel ingetrokken kan worden, omdat de economie aantrekt en omdat er al wordt bezuinigd op de huurtoeslag.

De belangenorganisatie vindt tevens dat het nieuwe kabinet te weinig doet aan de lange wachttijden in de sociale huursector. ”In het regeerakkoord wordt deze verantwoordelijkheid makkelijk over de schutting gegooid naar gemeenten. Die lossen het maar op,’ aldus de Woonbond. Die vreest dat gemeenten teveel nadruk leggen op het overhevelen van huurwoningen naar de vrije sector. Dit zal resulteren in hogere huurprijzen.

Het kabinet doet volgens de huurdersorganisatie te weinig aan verduurzaming, er komt een korting op de verhuurderheffing van 100 miljoen euro voor investeringen in energiebesparing. ”Deze korting zal neerkomen op ongeveer 40 euro per woning, dit zal niet resulteren in een snelle overgang naar een duurzame wereld.”, stelt voorzitter Paping van de Woonbond.

Kevin Schilder

Bekijk reacties

  • Ik las op de site van de "volks-partij" de VVD iets over "sociale rechtvaardigheid"....ik "geniet" een uitkering zoals dat heet en durf na 16 jaar achter elkaar inleveren te stellen dat dit inmiddels leven overleven is geworden. Alhoewel mijn persoonlijke omstandigheden niet te benijden zijn besef ik dat net NOG erger had gekund...dankbaar dat ik niet moreel gehandicapt ben en als gevolg hiervan op de VVD zou stemmen. En het wordt nog veel erger voor de mensen onderaan de samenleving namate de Nieuwe Wereld Orde zijn ware aard laat zien. O ja, de middenklasse gaat zowiezo ook verdwijnen binnen een decenium. Er komt 1 wereldregering onder de VN nadat -volgens vooropgezet plan- de 3e wereld (-kernoorlog) oorlog is uitgebroken. Een dictatuur zoals de mensheid nog nooit heeft gekend. Onderdeel van het plan is de wereldbevolking reduceren van 7,3 miljard tot (ver) onder de 2 miljard (UN depopulation program) . Agenda 21 en comité 300 refereren hieraan. Dit is ALLEMAAL geregistreerd (Bilderberg Bastards) . De druk wordt opgevoerd. En het gaat heel erg snel sinds het laatste jaar. Het uitreiken van Jodium pillrn nu is 1 van de stappen ter voorbereiding van een geplande kernoorlog. Vrije pers bestaat al niet meer sinds de 90er jaren. ELK bericht dat overheden slecht uitkomt wordt geweerd als zojnde "fake news"..zoals elk kritisch geluid/bericht tav Israel en Zionisme en hun talloze misdaden (oa opblazen Twin Towers door de mossad op 9/11 en de ware identiteit van IS....Israel) Waarpm in Nederland geen aanslagen door IS? Nederland heeft zeer inninge banden met Israel). ..Enemy at the Gates!!

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

3 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

4 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

6 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

6 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

9 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

11 uur geleden