In 2019 gaat een groep Groningse studenten starten in de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Team Delft won donderdag de race met zonne-auto’s die 3.000 km moesten afleggen.
Team Groningen is nu al druk bezig met de voorbereidingen. In het Solar Racing Groningen-team werken bedrijven, universiteit, hogeschool en MBO-scholen samen. “In de opstartfase ben je bijvoorbeeld bezig met heel veel aspecten die met de techniek niets te maken hebben. Juridische zaken, marketing en communicatie. We hebben inmiddels een club om ons heen verzameld die op al die gebieden expertise heeft,” zegt initiatiefnemer Jeroen Brattinga, student Elektrotechniek aan de Hanzehogeschool.
“Wij zien dit als onze kans om bij te dragen aan de energietransitie. Wat dat betreft zitten we hier in Groningen goed, met het Energy Transition Centre en de Energy Academy Europe op een steenworp afstand,” aldus Brattinga. Alle partners worden onderdeel van een samenwerkingsplatform. Dat moet uiteindelijk resulteren in meer investeerders en internationale bedrijven in Noord-Nederland.
Twee teamleden zijn afgereisd naar Australië om de race van dit jaar bij te wonen. De opgedane informatie is essentieel voor een goede voorbereiding op 2019. De race vindt eens in de twee jaar plaats.
De nieuwste editie van Hervonden Stad en Land is donderdagmiddag gepresenteerd in het Stadsparkpaviljoen. (meer…)
De wijk Beijum en een deel van de omgeving heeft vrijdagochtend problemen met de watervoorziening.…
Door een staking bij ProRail rijden er vrijdagochtend tot 09.00 uur geen treinen in het…
Komende avond trekken naar het oosten winterse buien weg gevolgd door enkele opklaringen. Na middernacht…
Het KNMI heeft tot vrijdagochtend code oranje afgegeven voor de hele provincie vanwege gladheid en…
Door flinke vertragingen donderdagavond op de A28 en de A7 richting Hoogezand, leidt dit ook…
Bekijk reacties
Goed voor de ontwikkeling van zowel opleidingen hier in Groningen als ontwikkeling van rijden op groene energie. Daarnaast zet het Groningen als voorloper in groene alternatieven op de kaart.