De woonlasten in de stad stijgen volgend jaar met 2 procent. Dat is volgens de gemeente lager dan de prijscorrectie van 3,57 procent. Dat is vrijdagmiddag tijdens de presentatie van de gemeentebegroting bekend gemaakt.
De stijging is laag, omdat de gemeente over voldoende reserves beschikt om mogelijke tegenvallers op te vangen.
Daarnaast gaat er tot en met 2021 24,2 miljoen euro naar de zorg. Onder meer naar de maatschappelijke ondersteuning, beschermd wonen en naar de jeugd.
Ook gaat er 17 miljoen euro naar een investeringsfonds voor diverse projecten in de stad, zoals de ontwikkeling van het Suikerunieterrein, fietspaden, verbetering van de verkeersveiligheid en bevordering van de cultuur.
Het is nog geen oud en nieuw, maar de ongeregeldheden zijn al begonnen. De brandweer…
Marnix Kolder is afgelopen zomer getroffen door een herseninfarct. Dat meldt de oud-speler van onder…
Het blijft de komende dagen bewolkt en grijs. De zon laat zich niet of nauwelijks…
De achtkoppige Groningse pencak silat-ploeg heeft vier prijzen behaald op het wereldkampioenschap in Abu Dhabi.…
Een rechtbank in Amsterdam heeft een 45-jarige Stadjer veroordeeld voor oplichting. De man krijgt tot…
Op de avond van eerste kerstdag heeft een brand gewoed in een schoorsteen van een…
Bekijk reacties
Bevordering van de Groningse cultuur welteverstaan.
De grote sommen geld die nodig zijn voor HET MONSTRUM moeten toch ergens vandaan komen.
Het is me nog niet helemaal duidelijk hoe de in juni aangekondigde bezuinigingen van 22 miljoen euro nu worden ingevuld... Of was dat achteraf toch niet nodig ?
Krijgen we ook 3,57% meer loon? Waarschijnlijk niet dus leveren we weer in. Flauwe hap dus dit PR praatje.
Laag BTW tarief van 6 naar 9%. Gezinnen met kinderen krijgen meer geld. De alleenstaande zonder kinderen die werkt gaat er weer op achteruit. En dat terwijl overbevolking voor milieu en klimaatproblemen zorgt.
Wat ik in interessanter zou vinden is niet waar het geld naar toe gaat, maar waar wordt het binnen die post voor wordt gebruikt.
Neem het voorbeeld 17 miljoen naar investeringsfonds - gaat het dan naar de bestuurslaag die de projecten bedenken dan wel aansturen of daadwerkelijk naar de projecten.
Bij 24,2 miljoen voor de zorg idem dito, gaat het naar de bestuurslaag en om allerlei Wij teams te bekostigen of wordt het daadwerkelijk aan zorg besteed.
Vooral bij de zorg verdwijnt het geld vaak in de zakken van de bestuusrlaag, managers etc. en de mensen waar het om gaat krijgen nog steeds niet de zorg die ze nodig hebben.
Ben veel nieuwsgieriger wat de uitstaande schuld van de gemeente op dit moment is, gelet op het jaarrapport over 2016 waarin deze passiva duidelijk staan vermeld, had ik liever gezien dat Schroor daar open kaart over had gespeeld, zodat de inwoners in deze gemeente zelf kunnen gaan bepalen hoe goed, of zo je wilt, hoe slecht Groningen er financieel werkelijk voor staat.
Voor de buhne klinkt het wel leuk dat Schroor "zijn" begroting rondheeft, maar de schulden in deze stad zijn navenant gestegen. Beetje een koekje van eigen deeg.