Be Quick 1887 verliest van concurrent HBS

Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - HBS. Rick Wiersma (11) en Rick Heim (5) stroomden van de jeugd door naar het eerste van Be Quick.

Be Quick 1887 heeft zaterdagavond in eigen huis met 2-1 verloren van laagvlieger HBS uit Den Haag. De Groningers blijven daardoor veertiende staan in de derde divisie op zondag, maar ziet de concurrentie onderin wekelijks dichterbij komen. HBS staat zestiende, maar heeft slechts twee punten achterstand op Be Quick.

Be Quick opende goed met een kans voor Rick Wiersma. De grootste was voor HBS toen Santy Hulst op de lat schoot. Na de pauze mikte Daan Driever voor Be Quick op de paal.

Na 59 minuten kopte Steve van Kesteren de 1-0 binnen voor HBS. Het was snel weer 1-1 via een fraaie vrije trap van Driever. Gino Mulder schoot na een snelle rush HBS in de 86e minuut weer op voorsprong: 2-1. Be Quick kreeg twee grote kansen op de gelijkmaker. Driever miste een strafschop en Thomas Careman schoot voor een leeg doel naast.