Categorieën: Nieuws

Groningen op lijst van ‘meest vegan-vriendelijke steden’

Groningen staat op een lijst van van Europese steden waar je het beste diervriendelijk kunt eten. De lijst is opgesteld door dierenrechtenorganisatie PETA. Groningen is niet de enige Nederlandse stad op de lijst. Ook Amsterdam heeft een plekje weten te bemachtigen.

“Van de pannenkoeken met banaan bij Feel Good tot de vegan pizza bij Buurman & Buurman, Groningen zit vol gevarieerde vegan opties,” vertelt de oprichter van PETA, Ingrid Newkirk. “Vegan restaurants schieten in Europa als paddenstoelen uit de grond, en de lijst van PETA UK is een handig hulpmiddel voor iedereen die op zoek is naar een stedentrip boordevol diervriendelijke mogelijkheden.”

De lijst bestaat verder uit Gent in België, Berlijn en Hamburg in Duitsland, Straatsburg in Frankrijk, Milaan en Napels in Italië, Edinburgh en Londen in het Verenigd Koninkrijk en Gotenburg in Zweden.

Lars de Leeuw

Bekijk reacties

  • Ze mogen als paddenstoelen uit de grond schieten maar ik blijf een echte vlees eter en ik dring dat overigens niemand op dat tot tegenstelling tot vele veganisten die graag hun eet en leven stijl promoten met een misplaatste superioriteit.Als de mens nooit geen vlees was gaan eten hadden we met ons allen nog steeds in Afrika gezeten,naar besjes en nootjes en ander groen te zoeken met te weinig energie om op ontdekking te gaan en lange afstanden af te leggen.

    • Zo goedemiddag zeg Doe.
      Over misplaatst gesproken, wat je schrijf klopt van geen kant.
      Als vleeseter dring je jouw leefstijl niemand op? Waar denk je dat jouw vlees vandaan komt? Je dringt jouw visie wel degelijk op: aan dieren die voor jouw eetlust dood moeten.

  • aanvulling:De foto van de vegan super met een klant in de winkel is uniek,ik kom er alle dagen meerdere malen langs en nagenoeg nooit geen klant aanwezig.

    • Hoewel ''veganisme'' en ''vleeseter'' geen persoonlijkheden zijn, maar verschillende diëten, heb ik zelf eigenlijk nooit last gehad van opdringerige veganisten die ''graag hun eet en leven stijl promoten met een misplaatste superioriteit''.

      Wél is het zo nadat ik vegetarisch en opvolgend veganistisch ben gaan eten (waar ik mij overigens niet superieur door voel, of mensen graag mee lastig val) word ik ergerlijk vaak lastig gevallen door ''vleeseters'' die het grappig vinden om vleesproducten voor m'n gezicht te hangen, of verhalen te vertellen over waarom een mens vlees zou moeten eten.

      Nu wil ik deze mensen natuurlijk niet samenvatten alsof hun dieet een tweedimensionale persoonlijkheid is, iedereen kan immers een vervelende eikel zijn, of je nou wortels eet of biefstuk. Echter is het bijzonder ironisch dat je zonder enige aanleiding dan het woord ''vegan'' je relaasje begint over waarom jij als vleeseter niet zo'n zeikerd bent dan al die veganisten die zich superieur voelen. Sterk punt maak je daarmee.

  • Veganisten gebruiken tenminste niet zoveel foute spaties en geen dubbele ontkenningen.
    Bovendien, trollen zijn carnivoren, dat is bekend van de gebr. Grimm.

  • Als vleeseter ben ik me volledig bewust dat 90% (!!!) van de milieuproblematiek het gevolg is van overmatige-/perverse vleesconsumptie. Ik vind dat ik mijn hand in eigen boezem moet steken. Oh ja..1 ding nog; persoonlijk vind ik iedereen die andersdenkenden aanvallen op taalfouten/ed totale loozers.

    • Dat zijn geen taalfouten maar is taalluiheid, -laksheid. Beetje moeite doen kan geen kwaad, toch, wordt je ook serieuzer genomen.
      Trouwens het is LOSERS :-)) En laat " TOTAL'" - overdrijvingen maar aan Trump. Toch ?

Recente berichten

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

36 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

1 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden

Locatie Hoogeweg 9 krijgt over vijf jaar forse woningbouw

Bouwbedrijf Trebbe neemt de ontwikkellocatie Hoogeweg 9 over van Elker jeugdhulp en onderwijs. Beide organisaties…

5 uur geleden