De nieuwe huisartsenpost voor spoedeisende gevallen gaat maandag open in het Martini Ziekenhuis aan de Van Swietenlaan. De post vervangt de huidige locatie aan het Damsterdiep.
De huisartsenpost zit naast de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Daardoor kunnen patiënten optimaal profiteren van de samenwerking tussen de huisartsenpost en het ziekenhuis.
De nieuwe huisartsenspoedpost is ruim opgezet en voldoet aan de eisen van deze tijd om de patiënten goed te kunnen helpen.
Beginnende schrijvers in Groningen kunnen zich tot volgende week zondag aanmelden voor het LetterenStipendium 2025.…
Hoewel er nog een beroepszaak loopt bij de rechtbank, wil het college hoe dan ook…
De speeltuin aan de Prinsesseweg en de kleinere speelplekken aan de J.W. Frisostraat en de…
Cartago, een inmiddels bijna twintig jaar lopend project om duizenden oorkonden uit Drenthe en Groningen…
Niks is zo vreemd als in het ziekenhuis moeten slapen als kind. En vooral nu…
Het kabinet is akkoord om volgend jaar zero-emissiezones voor vervuilende bestel- en vrachtwagens in te…
Bekijk reacties
En het UMCG begint een eigen post, omdat deze te ver uit het centrum ligt. Ze zijn bang dat anders al die mensen bij de eerste hulp terecht komen terwijl het niet nodig is.
Het zal er best mooi uit zien en het is ook heel handig dat de huisartsenpost en de apotheek naast elkaar zitten. Maar het Martini ziekenhuis ligt nou niet bepaald centraal voor de stad.
Als je geen auto hebt en je moet vanaf de andere kant van de stad 's nachts met je zieke lijf helemaal naar het Martini ziekenhuis dan heb je wel een probleem. Dan zou ik gewoon naar het UMCG gaan.
Dat hangt er maar helemaal van af waar je woont, Marie. De situatie die jij beschrijft gold tot maandag voor de bewoners van de zuidelijke en westelijke wijken, alsook voor de kop van Drenthe. Maar je hebt gelijk dat het Martini een stuk minder centraal ligt.
Het UMCG wil gewoon een extra huisarts op de spoedeisende hulp omdat dat inkomsten oplevert. Je betaalt de betreffende huisart zijn eigen huisartsentarief en laat de patient het tarief voor de spoedeisende hulp betalen. En let op: als patient betaal je niet bij de huisartsenpost (bij het Martini Ziekenhuis) maar wel als je naar de huisarts op de spoedeisende hulp van het UMCG gaat (het eigen risico is hier van toepassing).
Niet helemaal Klaas, het UMCG wil juist ook een huisarts hebben om waar het nodig is mensen niet op te zadelen met een rekening van het eigen risico á 385 euro, want ook een huisarts verbonden aan een spoedeisende hulp valt niet onder het eigen risico.
Bij mijn weten wil het UMCG juist een huisarts in dienst nemen om te voorkomen dat mensen onnodig geholpen worden door de spoedeisende hulp.
Maar ... zodra een huisarts medicijnen voorschrijft gaat de teller lopen. Of je nou naar de huisarts in het Martini ziekenhuis gaat of naar de huisarts in het UMCG.