Kostverloren op de schop

De buurt Kostverloren is al maanden één grote onveilige bouwput, zeggen bewoners. Sinds mei van dit jaar liggen de straten open vanwege werkzaamheden aan ondergrondse kabels. 

Tijdens een informatieavond, die voorzitter Jacob Bolhuis van de buurtclub organiseerde, beloofde de gemeente echter dat alles gefaseerd zou worden aangepakt. Hiervan leek tot nu toe echter geen sprake. De gemeente is daarom met de aannemers in gesprek gegaan.

Op het kruispunt van de Rembrandt van Rijnstraat en Jan Steenstraat is het een komen en gaan van schoolgaande kinderen, auto’s, vrachtwagens, shovels en graafmachines. Bolhuis spreekt van levensgevaarlijke situaties, mede vanwege de diepe gaten her en der rond het kruispunt. Pas nadat Bolhuis hierover klaagde bij de gemeente zijn er vanochtend hekken geplaatst.

Ook is de gemeente na de klachten in gesprek gegaan met de aannemers. Een woordvoerder van de gemeente laat weten te verwachten dat men zich vanaf nu aan de gemaakte afspraken houdt, en het project gefaseerd aanpakt.