Categorieën: Nieuws

Treurnis over bijdrage Eelde

De ondernemers die verenigd zijn in het business netwerk GRQ vinden het treurig dat de gemeente Groningen niet 12 miljoen, maar maximaal 6 miljoen euro wil reserveren voor Groningen Airport Eelde.

Maandagavond bleek dat er geen meerderheid in het stadsbestuur en de gemeenteraad te vinden is voor die 12 miljoen euro.
De ondernemers van GRQ zijn vóór een forse investering van 46 miljoen euro en de vier andere aandeelhouders hebben ook hun steun toegezegd.De provincie is ook niet blij met de maximale bijdrage van 6 miljoen van de gemeente Groningen. ” De Raad moet het besluit nog nemen, als dat eenmaal is gebeurd komen wij met een oordeel over die kwestie” zegt gedeputeerde Patrick Brouns.

Na de bijdrage van zes miljoen wil de stad haar aandelen van de hand doen. Op de vraag of hij belangstelling heeft voor de aandelen in vliegveld Eelde  die de stad van de hand wil doen antwoordt Brouns kortweg: “Nee”

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • De ondernemers moeten zich realisereren dat er de komende jaren miljoenen euro's nodig zijn voor HET MONSTRUM.

  • Het verschil tussen vliegveld Eelde en het Forum?
    Vliegveld Eelde IS een bodemloze put, en het Forum WORDT dat.

  • Er is vast wel een malafide Chinees te vinden die het aandeel van de Stad in Eelde wil overnemen. Dan is die vrachtbaan ook in no time aangelegd. De mensen van de VOLE verdwijnen naar goed Chinees gebruik in een strafkamp voor heropvoeding.

  • Als die ondernemers het zo graag willen dan leggen zelf toch even dat geld bij elkaar,ieder ander krijgt ook geen hulp van de gemeente bij hun zaak of handel.

  • Nou wat de ondernemers om een grotere bijdrage in te brengen? Zijn gemeentes dien van hun aandelen af willen..dus ondernemers..sla uw slag en koop die aandelen.

  • Eelde is een bodemloze put zolang er geen vrachtvluchten zijn. Die waren er in het verleden wel, onder andere Frans Maas Transport deed daar zaken. Helaas is dat verleden tijd. Geen vrachtvluchten, geen rooie cent meer nar Eelde. Van een paar vakantievluchten kan Eelde niet bestaan, zeker niet in een dun bevolkt gebied als het Noorden. Of het een corrupte Chinees of Rus is boeit mij niet, als de aandelen maar worden verkocht. Scheelt de Stad een hoop geld de komende decennia.

  • Dus nu dit vliegveld eindelijk een succes dreigt te gaan worden na een halve eeuw aan het infuus wil de gemeente Groningen de stekker er uit trekken? Fucking brilliant!! Net zo nozel als een verkeersdrempel NA de proef!!

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

9 uur geleden