Categorieën: Nieuws

Eerste bijeenkomst in pand Groninger Forum

De nieuwbouw van het Groninger Forum is nog lang niet voltooid. Toch werd er maandagavond al een bijeenkomst gehouden.

De Noordelijke Online Ondernemers kwamen bijeen op de eerste verdieping van het pand achter de oostzijde van de Grote Markt. Eten, aankleding en warmte werd verzorgd door het Feithhuis.

Technisch gezien was het de eerste ontvangst in de nieuwbouw, een jaar voor oplevering.

 

Foto: Bob de Vries

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Het gebouw an sich is niet perse lelijk. Echter wel voor in de binnenstad. Vandaag ben ik veel in de binnenstad geweest op verschillende plekken maar het is een foeilelijk ding tussen de ouderwetse bebouwing. Het had meer op zijn plaats gestaan bij modernere bebouwing als de Euroborg bijvoorbeeld.

    Ik begrijp niet hoe de gemeente Groningen hier toestemming voor heeft kunnen geven?

    • Het ontwerp is gekozen door een jury en een publieksenquete. https://klaasamulder.wordpress.com/2007/01/20/zeven-ontwerpen-voor-het-groninger-forum/
      Bovendien is het nog niet af. Als het eenmaal klaar is, is het een mooi natuurstenen blok met een glazen doorkijk. Dan wordt het veel meer onderdeel van de Stad inplaats van een vreemde indringer. Nu is het nog een kolos van staal en beton met allerlei bouwconstructies er aan vast. Daar mag je het niet op beoordelen.

      Ik ben benieuwd welk ontwerp gekozen zou worden zou de enquête nu gehouden worden.

      • Je gaat totaal voorbij aan andere zaken. Dat forum had nooit gebouwd mogen worden!

        Op 6.05 'een dikke bende hier, door mensen die hier niet vandaan komen'. Deze mening wordt gedeeld door heel veel rasechte Groningers, omdat er andere prioriteiten lagen. Onze stad lijkt te zijn gegijzeld door lieden van elders, de zgn happy few! Alsof die lieden dachten dat ze in een walhalla terecht waren gekomen om dit soort luxe te kunnen permitteren! Fixeer je maar eens op de armoede monitor! Bovendien is het een foeilelijk gebouw naast onze Olle Grieze.

        https://vimeo.com/23477865

        • Ah Otto is weer eens bezig de geschiedenis naar eigen keuze in te vullen. Het filmpje is een lichte satire op het gebeuren rond het forum. Geen documentaire. Dat schijn je niet te willen snappen. Jij vind kennelijk dat jouw mening gelden is en dat iedereen moet doen wat jij vindt. Zo werkt het dus niet Otto.

          • Het is precies andersom Marc uit Brabant. En jij doet niet anders! Overigens wens ik never nooit dusdanig zo gedicteerd te worden door lieden van elders. Dat filmpje geeft een objectief beeld rond de besluitvorming van het forum. Het neemt je mee. Uiteindelijk is het aan de kijker.

            Je doet nu precies in je voorgaande reactie op K. Vaak wat menigeen gehekeld heeft. Er was immers geen NEE mogelijk. Kortom het is ons door de strot gedrukt! Hetgeen ook weer haarfijn als kritiek terugkomt in het filmpje!

      • Het is meer in vergelijking dat het zo dicht naast de Martinitoren staat. Nu is het nog oud grijs van beton, straks spierwit. Is geen mooi plaatje als je ze beiden op de foto hebt bijvoorbeeld. En dan ook nog zo'n "scheve" vorm dat overal bovenuit steekt, staat naar mijn mening niet in verhouding tot de rest van de binnenstad.

        Ook het knusse en relatief kleine bebouwing in de binnenstad tegenover dat grote blokken spierwitte gebouw. Men heeft het hier wel eens over het monstrum. Naar mijn idee staat dat woord meer voor het financiële gebeuren en dat men het daarom er niet mee eens is dat het gebouwd is maar wat mij betreft is het meer een betekenis dat het gewoon een lelijk monster is tussen de huidige bebouwing. Het zwarte eendje in de familie. Dat idee.

        Nogmaals an sich vind ik het gebouw en kleurstelling niet verkeerd en misschien vind ik het zelf wel iets moois hebben, maar niet voor in de binnenstad. Maar ja er zit nu zoveel geld in met contracten etc dat ik bang ben dat ze hem niet even gaan afbreken.

        Hopelijk wel een goed leermoment voor alle verantwoordelijken niet weer zoiets te doen.

Recente berichten

Catherine Keyl spant rechtszaak aan na investering in stuk grond Wijert-Zuid

Televisiepresentator Catherine Keyl heeft een rechtszaak aangespannen om de aankoop van een stuk grond in…

4 uur geleden

SC Stadspark knikkert GRC Groningen uit bekertoernooi

SC Stadspark verraste zondag GRC Groningen in de noordelijke districtsbeker. Be Quick 1887 won ruim…

4 uur geleden

Gemeente solidair met mensen die op de vlucht zijn: “Daar staan wij voor”

Het aanbieden van nachtopvang in de gemeente, om daarmee de situatie in Ter Apel te…

5 uur geleden

Vernielingen aangericht aan ontmoetingsplaats Beijum: “Wie heeft iets gezien?”

Vandalen hebben de afgelopen dagen vernielingen aangericht aan een caravan op het Iederswijk Terrein in…

6 uur geleden

XR deelt gratis tweedehands kleding uit in binnenstad: “Stoppen van Fast Fashion”

Actievoerders van Extinction Rebellion hebben zaterdag actie gevoerd in de binnenstad tegen Fast Fashion. Door…

7 uur geleden

Arriva zoekt naam voor treindienst naar Zwolle

Vervoersbedrijf Arriva is op zoek naar een naam voor de nieuwe treindienst tussen Groningen en…

8 uur geleden