Eerste uitwinst voor FC Groningen in eredivisie

FC Groningen nam zaterdagavond flink wat afstand van de onderste plaatsen door de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 3-0 te winnen. Het was de eerste uitzege dit seizoen in de eredivisie. FC Groningen blijft ondanks de winst dertiende staan met 15 punten uit 14 wedstrijden.

In een saaie eerste helft waren de eerste kansjes voor ADO Den Haag. Vlak voor rust wist Tom van Weert namens FC Groningen gevaarlijk te worden, maar hij werd op het laatste moment nog gestuit. In blessuretijd was het wel feest voor Groningen. Na geblunder bij ADO profiteerde Ritsu Doan: 1-0.

De tweede helft was aantrekkelijker en FC Groningen kreeg direct na de pauze de beste kansen via Oussama Idrissi, Van Weert en een bal op de paal van Jesper Drost. Na 74 minuten was het wel raak. Op aangeven van Drost scoorde Idrissi: 2-0. Doelman Sergio Padt voorkwam daarna met een paar fraaie reddingen dat ADO Den Haag weer dichterbij kwam. Juninho Bacuna bepaalde in de 89e minuut uit een tegenstoot de 3-0 eindstand.