Categorieën: 112

Fietsers op de bon wegens rijden zonder licht

De politie heeft maandagmorgen bij de Gerrit Krolbrug dertien fietsers op de bon geslingerd wegens het rijden zonder licht.

In totaal werden er 250 fietsers gecontroleerd.

De politie controleert momenteel extra op deugdelijke fietsverlichting.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • De mensen welke gewoon verlichting voeren gaan in de regel naar hun werk, waar voor hen rijden met deugdelijke verlichting vanzelfsprekend is. Zij welke geen licht voeren, jeugd en jongeren (incl.studenten aan de RUG/leerlingen aan de Hanzehogedroomfabriek) zijn op het tijdstip van controle de Gerrit Krolbrug nog niet gepasseerd. Rij eens door Vinkhuizen tussen 17.00 en 18.00 uur, dan tel je gemiddeld 7 van de 10 welke geen licht voeren. Landelijk is dit volgens de RAI bijna 50%, maar mijn gemiddelde telling dat zal mede liggen aan het feit dat ook Groningen een tsunami aan studenten herbergt.

    https://www.raivereniging.nl/pers/persberichten/2017-q4/1020-meer-dan-een-derde-van-alle-fietsers-fietst-met-onvoldoende-verlichting.html

    • Citeer eerst maar eens de gegevens uit je bron correct. Waar jij zegt landelijk, staat de 4 grote steden. Er staat ook dat het gebruik van fietsverlichting in studentensteden, als Utrecht, Groningen en Maastricht is toegenomen. Het landelijke cijfer wat genoemd wordt is 36% wat zonder of met onvoldoende verlichting fietst. Wordt verder niet gespecificeerd wat nou onvoldoende is.

  • Het zal gvd tijd worden dat dit gebeurd. Op de bon ermee! Levensgevaarlijk! Men vind het tegenwoordig normaal om zonder licht met de telefoon in de hand door de straten van Groningen te rijden. Elke dag controle. Top zou ik het vinden. En maar schrijven. Heerlijk deze informatie. Maakt mijn dag weer goed.

  • Onderzoek (in Amsterdam) heeft aangetoond dat het uitdelen aldaar van bekeuringen van fietsers welke geen- of ondeugdelijke verlichting voeren begin vorig jaar enorm bleek te zijn afgenomen. De reden bleek al snel duidelijk, dat lag niet aan gedragsveranderingen bij genoemde fietsers, maar aan het feit dat door de politieacties nogal wat controles waren blijven liggen.

    Maar goed, ga zelf maar eens controleren hoeveel fietsers er met deugdelijke verlichting rondrijden, dat telt makkelijker als het tellen van fietsers welke zonder deugdelijke verlichting rondrijden. Ik denk niet dat je telling veel van de mijne af gaat wijken en het scheelt ook weer in de kosten van een of ander flutonderzoek

  • Nogmaals, ome agent doet dit niet voor de veiligheid maar het bonnenquotum moet gehaald worden voor dit jaar. Anders minder geld en personeel. Ga eens criminelen plukken, zoals die gasten in Wassenaar, hint.

    • De mensen welke aan de zijlijn van deze maatschappij staan en van een uitkering rond moeten komen, willen aan het eind van de mand toch ook hun inkomen op hun bankrekening bijgeschreven zien staan. Waar denk je waar deze uitkeringen van betaald worden?

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

7 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

9 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

10 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

11 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

13 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

13 uur geleden