Categorieën: Nieuws

Groningen Bereikbaar informeert bedrijven

Een paar honderd bedrijven in Groningen hebben tussen 12 en 20 december informatie gekregen over de komende grootschalige werkzaamheden aan weg en spoor.

Medewerkers van Groningen Bereikbaar hebben met een mobiele koffiebar en de nieuwe informatiekrant verschillende bedrijventerreinen bezocht. Ze hebben ondernemers en personeel verteld over de impact van de werkzaamheden en de mogelijkheden om hinder te beperken. Zij konden aangeven wat er binnen hun organisatie zoal leeft rond de bereikbaarheid van de stad.

De stad staat aan de vooravond van de ombouw van de zuidelijke ringweg. Die klus zorgt de komende jaren onvermijdelijk voor hinder voor het toch al drukke verkeer.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ben in ieder geval blij aan de goede kant van Groningen en buiten het centrum gevestigd te zijn. Moet er niet aan denken om iedere dag door de huidige ellende en aanstaande nog grotere bende te moeten bewegen. Je staat nu al rond 15.00 uur in de middag vast, waar dit eerder rond 16.00 uur was. Prijs mij wat dat betreft gelukkig pas na de spitstijden naar huis te rijden.
    Zie telkens meer (Nederlands geketekende)over het bedrijventerrein richting Westelijke ringweg rijden en auto`s rond de onbebouwde en braakliggende kavels op dit bedrijventerrein, wat waarschijnlijk binnen afzienbare tijd gaat resulteren in buren rondom ons bedrijf. Je zult op dit moment ook maar gevestigd zijn op Eemspoort of Driebond en afhankelijk zijn van toeleveranciers welke uit de richting Heerenveen komen. Die zijn binnenkort onbereikbaar tijdens de spitstijden. Die nemen straks allemaal de route binnendoor over en langs het Hoendiep, waardoor het daar ook vast komt te staan omdat er nog altijd geen volwaardig alternatief is in de vorm van een dubbelbaans weg vanaf Westpoort, richting Friesestraatweg om deze bij het viaduct over het Aduarderdiep te laten rijden over een eveneens te verdubbelen Friesestraatweg met een aansluiting op de Westelijke ring

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

46 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden