Categorieƫn: Nieuws

Man die eigen kind zwanger maakte blijft in cel

De 58-jarige Groninger die zes jaar geleden zijn 11-jarige dochter zwanger maakte, komt niet vervroegd vrij. De Groninger rechtbank heeft donderdag besloten dat hij zijn straf volledig moet uitzitten.

De man werd begin 2013 veroordeeld tot 10 jaar cel, en heeft nu twee derde deel van zijn straf uitgezeten. Hij zou in aanmerking komen voor voorwaardelijke invrijheidstelling. Dat gaat niet door, omdat de man niet wil meewerken aan een behandeltraject en volgens justitie niet geleerd heeft van het verleden.

Het meisje beviel op 12-jarige leeftijd tijdens een schoolreisje van een kind. Haar vader bleek haar jarenlang misbruikt te hebben, en had jaren eerder ook al een andere dochter van hem verkracht.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Kan deze man niet op de longstay afdeling van een gesloten penitentiaire inrichting worden achtergelaten?

    • Klopt. Het was gewoon een Antiliaan. Niks mis mee, maar benoem het ook zo. Ik twijfel vaak aan de objectiviteit van Oog op deze wijze.

      Als ik in de publiciteit kom in Brabant, dan wens ik ook Groninger te worden genoemd. Hoewel mijn nieuws altijd positief zal zijn.

      • Zeker niks mis met Antillianen. Genoeg Antilliaanse collega's gehad in de schoonmaak. Onder ander in een slachthuis. Toffe hardwerkende collega's.

        Maar zover ik het me kan herinneren was dit monster woonachtig op CuraƧao toen deze zaak naar buiten kwam. Dus geen Groninger.

        Antillianen ingeschreven in het GBA van Groningen zijn wel gewoon Stad-Groningers. Net als ik. Bacuna's zijn Stad-Groningers waar ik trots op ben.

        Dat ik hierop reageer is dat zulke berichten slecht afsteken op ons Groningers. Opgeteld bij zaken als de man van Lenie 't Hart (een Fries), de HIV-feestjes in Coendersborg (stel Ommelanders) en die afschuwelijke fatale kindermishandeling (beest kwam uit Steenwijk ofzo) staan we er dan gekleurd op.

  • Kerel is geestelijk ziek! Voor altijd opsluiten in een gesticht. Als je met je eigen dochter van elf n....t dan spoor je echt niet.

  • Niet willen meewerken,heel simpel z'n gehele leven gewoon achter slot en grendel laten.(het liefst hangend aan z'n hakken pezen)

  • Bah. dat je daar toe in staat kan zijn. Ziek, in zijn cel laten wegrotten, het liefst op de Antillen kost het ook geen geld.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

4 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

4 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

6 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

7 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

10 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

11 uur geleden