Spelers Be Quick 1887 krijgen in januari toch een vergoeding

sport
Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - Westlandia

De spelers van Be Quick 1887 krijgen in januari toch nog hun vrijwilligersvergoeding. Dat zegt voorzitter Richard Fluri van Be Quick.

Volgens Fluri werd de club geconfronteerd met een tekort van 20 duizend euro, omdat de gemeente de accommodatiekosten anders heeft verdeeld. Ook viel er nog een oude energierekening van 14 duizend euro uit de kast. Daarop werd onder meer besloten de vrijwilligersvergoeding aan de spelers per direct te schrappen.

Het bestuur van de club gaat de extra kosten van 20 duizend euro aanvechten bij de gemeente. Daarnaast gaat de technische commissie met een plan komen om de vrijwilligersvergoeding aan de spelers ook na januari te garanderen.

“Er is veel sympathie voor Be Quick en het heeft wat los gemaakt”, aldus Fluri. “Mensen hebben hun hulp aangeboden en er gaan acties komen om de vrijwilligersvergoedingen op een andere manier te dekken”.

“We zijn blij dat we in januari die vergoeding krijgen”, zegt aanvoerder Robert Talens. “Het is toch een blijk van waardering. We wachten af wat er in januari gaat gebeuren en of wij er ons in kunnen vinden”.