De PvdA, GroenLinks en SP maken zich zorgen over stadjers met een verslavings- of psychische problemen.
Die zorg wordt nu verleend door de GGZ en Verslavingszorg Noord Nederland. Veel van de contracten van de hulpverleners van de GGZ en verslavingszorg lopen per 1 januari af. Een aantal van hen treedt in dienst van de stichting WIJ, die de zorg overneemt, maar medewerkers die minder dan 10 uur bij de WIJ-teams werken gaan niet mee. Hun kennis verdwijnt dan. De gevolgen daar van zijn niet duidelijk.
De partijen vrezen voor overlast voor de buurt, escalatie of huisuitzettingen. Ze willen van de wethouder Ton Schroor weten wat hij er aan gaat doen.
Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) in Zuidbroek krijgt een bijzonder object in de…
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Bekijk reacties
Het antwoord van de wethouder kun je van te voren raden, er is niets aan de hand. De professionals van de WIJ teams etc. En andërs komt er wel weer een fake enquete die aangeeft hoe geweldig het allemaal in Groningen is geregeld.
Het is erg slecht hoe mensen met problemen die absoluut niet in staat zijn om op een verantwoorde manier voor zichzelf te zorgen zomaar ergens in een huis worden gedropt. Ze zijn totaal niet voorbereid om een regulier leven in een 'normaal' huis. Hierdoor raken ze in de problemen en vormen ze soms een enorme bron van overlast.